BOXTELSE HOCKEYMANNEN NOG PUNTLOOS

MEP-vrouwen blijven bij de les in Limburg

De hockeysters van MEP namen naar aanleiding van de vorige wedstrijd de kritiek van coach Stijn Koesen ter harte. De ploeg was nu wel scherp en won verdiend in Venlo met 0-3. Samen met Rosmalen voeren de Boxtelse vrouwen nu de ranglijst aan. De mannen van MEP verloren in Venlo met 4-2 van de koploper en staan nog altijd met lege handen. Toch raakt coach Claudie Kerdel niet in paniek. Zij roemt het groeiproces van haar team en heeft alle vertrouwen in de komende thuiswedstrijd tegen Best.

Coach Stijn Koesen was zondag niet alleen tevreden over zijn aanvallers. Ook de verdediging kreeg een pluim, want na drie wedstrijden houden de MEP-vrouwen nog altijd fier de nul. Het elftal begon sterk en kreeg veel kansen in Venlo. Met de rust was het nog 0-0, maar in het derde en vierde kwart sloegen de bezoekers toe.

Tessa van der Vleuten opende de score. Daarna viel er een echte teamgoal, over veel schijven, afgemaakt door June van de Besselaar. De eindstand werd bepaald door een fraai backhand schot van Chris Thewessen.

Koesen verwacht nu dat zijn ploeg het volwassen spel doorzet. Zondag 6 oktober speelt MEP weer een thuiswedstrijd. Best, een ploeg waartegen in competitieverband nog nooit werd gespeeld, is dan de tegenstander. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND VROUWEN

MEP        3-7        Uden        3-4

Rosmalen        3-7        HOD        3-3

Oss        3-6        Hopbel        3-3

HCAS        3-5        Venlo        3-3

Best        3-4        Geel Zwart        3-3

Geldrop        3-4        Berkel E.        1-3

MOEILIJKE SERIE

Coach Kerdel wist dat hockeymannen van MEP in het begin van de competitie moeilijke tegenstanders in uitwedstrijden zou treffen. Toch kijkt zij nooit naar de tegenstander en gaat uit van eigen kracht. En hoewel haar ploeg zondag in Venlo werd afgetroefd op effectiviteit, was Kerdel toch zeer tevreden over de instelling van de spelers. Een positieve groep die nog volop in het leerproces zit.

MEP kwam weliswaar met 3-0 achter, maar domineerde toch de wedstrijd. Het elftal had controle over het spel en kwam via Bram van Zandbeek en Gijs de Wild terug tot 3-2. De bezoekers joegen op de verdiende gelijkmaker, maar een strafbal tegen in de laatste minuut werd hen fataal.

Vol zelfvertrouwen ziet de ploeg de komende thuiswedstrijd tegemoet. Tegen Best, net als de vrouwen speelden de MEP-mannen nooit eerder tegen deze club in competitieverband, moet het gaan gebeuren. Zondag 6 oktober is in sportpark Molenwijk om 14.45 uur de afslag.

STAND MANNEN

Venlo        3-9        Geel Zwart        3-4

Eindhoven        3-9        Hopbel        3-3

Basko        3-7        Maastricht        3-2

HOD        3-5        Geldrop        3-1

HCAS        3-4        Best        3-1

Weert        3-4        MEP        3-0


Jeugd Marvel strijdt in regen tegen elkaar

De jeugd van atletiekvereniging Marvel liet zich zondag ondanks het slechte weer van haar beste kant zien. In een sportieve sfeer werd gestreden om de verbetering van persoonlijke records en het clubkampioenschap in de diverse leeftijdscategorieën.

De veelzijdigheid van de atletieksport kwam goed tot uitdrukking door de vele onderdelen, zoals sprint, discus- en speerwerpen, kogelstoten en hoogspringen. De jongste deelnemers oefenen soms met andere voorwerpen zoals een fietsband of een vortex, een soort rugbybal met een 'staart'. Alle pupillen ontvingen een diploma met hun prestaties op de verschillende onderdelen.

Marvel heeft bij de junioren dit jaar de volgende clubkampioenen: Isa de Bruijn (A), Annika van der Broek (C), Jasper van den Oetelaar (C), Jens Hogedoorn (D) en Lucy Nijenhof (D).