MUNSELPLOEG OVERTUIGT IN HEUSDEN

Eerste punten zitten in de tas voor RKSV Boxtel

In een nat sportpark De Oosters in Heusden speelde RKSV Boxtel haar eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen het plaatselijke HHC '09. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren, dus de spelers wisten wat hun te doen stond: punten pakken. De ploeg uit Boxtel ging er met de volle buit vandoor.

Wegens blessures en ziektes moest trainer Frank van Oers met posities schuiven. Lars Timmers was terug van een blessure en kon hij zijn vertrouwde plek als rechtsback innemen. Rowi van den Besselaar schoof hierdoor een linie naar achteren.

Boxtel startte voortvarend. In de eerste tien minuten was de Munselploeg al drie keer gevaarlijk, maar elke keer werd de bal voorlangs geschoven. HHC '09 werd een enkele keer via een corner gevaarlijk, maar de kopbal belandde naast het Boxtelse doel. Meteen daarna gaf Jesse van Homelen een lange bal op Robin van de Laak. Vanaf rechts sneed hij naar binnen toe, maar zijn schot ging voorlangs. Kort erna werd de speler opnieuw weggestuurd, nu door Stefan Persoons. De voorzet die volgde, werd door een speler van HHC in zijn eigen doel geschoven: 0-1.

Boxtel bleef naar voren spelen; Van Homelen werd op rechts aangespeeld en Van de Laak schampte met zijn hoofd. Opnieuw ging de bal voorlangs. In de 34e minuut kreeg de thuisploeg via een vrije trap nog een kleine mogelijkheid, maar de kopbal werd langs de goal van RKSV Boxtel gekopt. Hierna kreeg Van de Laak nog een kans, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.

KANSEN, KANSEN, KANSEN

Na de thee pakten de Boxtelaren de draad weer op en creëerden kans op kans. Persoons stuurde Valentijn Waals weg, die zich goed vrij speelde. Zijn voorzet werd echter door Van Homelen hoog over het doel geschoten. Kort nadat zijn twee wissels hadden toegepast, kregen de gastheren de beste kans van de wedstrijd. Maar nu schoof de HHC '09 de bal voorlangs. Boxtel was niet echt onder de indruk van dit alles, want kort daarna was het Hayke van Heesch die Waals bediende wiens inzet naast ging. Vervolgens zag Lars van Hamond zijn inzet tot corner verwerkt worden door een Heusdense speler.

Daarna werd Van de Laak nog eens weggestuurd: ook zijn inzet werd door de keeper gepareerd tot corner. Voorts kreeg Waals kreeg na een goede aanval een scoringskans, maar hij schoot de bal hoog over. Daarna werd Van Homelen weggestuurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de de scheidsrechter liet doorspelen; de Boxtelse aanvaller kon alleen op de keeper af. Hij schoof de bal echter naast het doel.

HHC '09 probeerde het wel op zijn beurt, maar was niet bij machte om het de rood-witten moeilijk te maken: die bleven mogelijkheden creëren. In de allerlaatste minuut kwam eindelijk de 0-2 op het scorebord. De bal werd naar voren geschoten vanuit de Boxtelse defensie en Van Hamond pikte de bal vanaf eigen helft op; hij kon zo doorlopen naar het vijandelijke doel, omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zondag 6 oktober speelt RKSV Boxtel opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen VCB in Biezenmortel. De tegenstander verloor al twee keer flink en heeft dus wellicht iets recht te zetten...

Ouderenkoor Laetitia

Ouderenkoor Laetitia uit Esch zoekt leden. De elf zangers en de dirigent zijn allen tussen de zeventig en tachtig jaar oud. De repetitie vindt elke donderdag plaats van 18.30 tot 19.30 uur met nadien een kop koffie of thee. Wie zich wil aanmelden of vragen heeft, kan contact opnemen via telefoonnummer (0411) 60 21 37.