The Beatles en The Rolling Stones blijken samen prima door één deur te kunnen. Dat bewezen de muzikanten van de Boxtelse band Byrds on the Wind zaterdag in Podium Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).
The Beatles en The Rolling Stones blijken samen prima door één deur te kunnen. Dat bewezen de muzikanten van de Boxtelse band Byrds on the Wind zaterdag in Podium Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

MUZIKANTEN VAN BYRDS ON THE WIND OP HERHALING IN PODIUM BOXTEL

Strijd tussen Beatles en Stones duurt voort

Een uitverkocht huis genoot in april van de tweestrijd tussen muziek van twee grootheden: The Beatles en The Rolling Stones. De Boxtelse band Byrds on the Wind kreeg daarmee de smaak te pakken en gaat zaterdag 19 oktober op herhaling. Voor de eerste uitvoering waren alle kaartjes van de uitvoering in Podium Boxtel in drie dagen weg. De muzikanten hopen dat dit nu weer lukt.

Tijdens dit optreden gaat Sjef Engelbart (de Boxtelse Mick Jagger) een muzikaal duel aan met Jos Vervoort (als lokale John Lennon). Beide frontmannen worden enthousiast ondersteund door een band met muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in formaties als Go Rome, Urban Jungle, Two of Us, Strammer Max en Poocle Band.

Tijdens het optreden worden grote hits van de Beatles en de Stones met elkaar vergeleken en langs de muzikale meetlat gelegd. Daar wordt ook het publiek bij betrokken en de vertolkers zullen niet nalaten de standpunten en voorkeuren van hun luisteraars te laten wankelen.

GELIJKSPEL

Een winnaar werd in april niet aangewezen en dat was tijdens een eerder gehouden internetpoll niet anders. De verwachting is dat het 19 oktober eveneens op een muzikaal gelijkspel uitloopt in Podium Boxtel. Sterker nog: een medley maakte in het voorjaar duidelijk dat fans van The Beatles en The Rolling Stones in Boxtel prima door één deur kunnen…

Byrds on the Wind bestaat naast Jos Vervoort (zang, mondharmonica en saxofoon) en Sjef Engelbart (zang) uit Adrie van Osch (zang en gitaar), Tejo van de Nieuwenhuizen (gitaar), Jan Bergman (bas), Hans Meeuwissse (drums) en Ad van den Nosterum (toetsen).

Wie wil genieten van hits als Satisfaction, Eleanor Rigby, Sympathy for the devil en Day Tripper kan via www.podiumboxtel.nl een kaartje bemachtigen. De tickets kosten 12,50 euro per stuk.


Verhalenproject

Het verhalenproject in de Sint-Willibrordstraat is bijna voltooid. Bewoners krijgen per huis één gratis exemplaar van het boek. Wie een exemplaar à 14,99 euro wil, dient voor dinsdag 15 oktober te e-mailen: verhalen@trudyvanrooij.nl.