Hoe je een recept naar een strip vertaald, laat Ralph Dikmans zien in het tijdschrift StripGlossy. (Tekening: Ralph Dikmans).
Hoe je een recept naar een strip vertaald, laat Ralph Dikmans zien in het tijdschrift StripGlossy. (Tekening: Ralph Dikmans). Foto: Ralph Dikmans

BOXTELAAR RALPH DIKMANS TEKENT OP BASIS VAN RECEPT

Striptekenaar gaat strijd aan in glossy

RENS VAN DEN ELSEN

De Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans kan zijn werk landelijk meer bekendheid geven via het kwartaalblad StripGlossy. De makers van dit tijdschrift houden elk jaar een zogenoemde Stripbattle, waarbij twee tekenaars met elkaar de strijd aangaan om een jaar lang een plekje in het magazine te bemachtigen én in een stripkookboek.

Dikmans en zijn concurrent Wouter Winter staan tegenover elkaar in de eerste ronde. Zij krijgen de opdracht om een strip te maken op basis van een recept, een Aziatische koolsalade om precies te zijn. Eind september verschenen beide beeldverhalen in de StripGlossy en werden de stembussen geopend. Mocht Dikmans dit 'tekenduel' winnen, dan wordt zijn strip sowieso in een receptenboek opgenomen én gaat hij door naar de finale. ,,Daarin moet ik het dan opnemen tegen nog twee andere winnaars van de voorronden", geeft Dikmans aan.

LANDELIJKE DOORBRAAK

De Boxtelaar is lokaal bekend van Anders-Man, waar hij al diverse albums van heeft uitgebracht. ,,Het is een komische cartoon, waar ik goed mijn ei in kwijt kan", geeft hij in het blad aan. Daarnaast staat de Boxtelaar voor de klas in basisschool De Vorsenpoel en tekent daar regelmatig op verzoek van zijn leerlingen. Door deel te nemen aan deze wedstrijd hoopt hij landelijk door te breken: ,,Verhalen vertellen doe ik het liefst en hopelijk kan ik via de StripGlossy nog die extra stap zetten."

Stemmen op Dikmans kan nog een opmerking achter te laten op de website www.stripglossy.nl/stripbattle. De bekendmaking van de winnaar volgt in de laatste uitgave van StripGlossy van 2019.


Boscursus Liempde

Natuurwerkgroep Liempde start in december met een cursus over leembossen door Ger van den Oetelaar en bomendeskundige Toon Ondersteijn. Er is plek voor 25 deelnemers, die vijf cursusavonden en vier excursies krijgen. Deelname kost vijftig euro voor leden; niet-leden betalen tien euro meer. Aanmelden: info@natuurwerkgroepliempde.nl.