Afgelopen maandag, aan het begin van de middag. Voor de deur van Blokker staat een personenauto geparkeerd, terwijl een bestelbusje het voetgangersgebied van de Rechterstraat inrijdt. (Foto: Henk van Weert).
Afgelopen maandag, aan het begin van de middag. Voor de deur van Blokker staat een personenauto geparkeerd, terwijl een bestelbusje het voetgangersgebied van de Rechterstraat inrijdt. (Foto: Henk van Weert). Foto:

BALANS KAART CENTRUMPLANNEN EN OPSTELLING WEEKMARKT AAN

'Aanpakken Rechterstraat mag niet wachten'

HENK VAN WEERT

Het herinrichtingsplan Boxtel Binnen de Bruggen, de opstelling van de weekmarkt en de bewegwijzering in het centrum. Dat zijn de belangrijkste onderwerpen die ter sprake kwamen tijdens een onlangs gehouden spreekuur van de Boxtelse oppositiepartij Balans.

De centrumondernemers zijn volgens fractievoorzitter Mariƫlle van Alphen van Balans van mening dat met betrekking tot Boxtel Binnen de Bruggen in ieder geval de herinrichting van de Rechterstraat door moet gaan. ,,Er kan in hun ogen geen minuut meer mee gewacht worden om dit op te pakken", meldt Van Alphen. Met haar partij hield zij een spreekuur in lunchroom Meneer van Dommelen.

Ze geeft aan dat voor sommige ondernemers aan de Markt de nieuwe opstelling van marktkramen op vrijdagochtend nadelig uitpakt. ,,Het aanspreken van de marktkooplui op hun gedrag leidt tot op heden niet tot een aanvaardbare overeenstemming", zo was tijdens het inloopspreekuur te horen. Balans gaat de marktmeester van de gemeente Boxtel vragen actief te zoeken naar oplossingen.

BEWEGWIJZERING

De bewegwijzering in het centrum, maar ook daarbuiten blijft verwarrend en soms zelfs tegenstrijdig, zo kreeg Balans te horen. Mensen gaven aan dat het voor automobilisten in de Rechterstraat onduidelijk is dat zij ter hoogte van de Rozemarijnstraat rechtsaf de Markt op moeten rijden en niet rechtdoor mogen. ,,Er zou daar, op een plaats waar geen (vracht)auto's parkeren, een duidelijke pijl naar rechts moeten staan", vinden Van Alphen en haar partijgenoten.

,,Het zou goed zijn als er weer eens een schouwronde plaats gaat vinden, waarbij tips van bewoners meegenomen kunnen worden. Zij zien regelmatig waar het fout gaat en kunnen de gemeente van dienst zijn om er voor te zorgen dat de bewegwijzering duidelijk is."

Het eerstvolgende spreekuur dat de gemeenteraadsfractie van Balans houdt, wordt vrijdag 25 oktober van 16.30 tot 18.00 uur gehouden in dorpshuis De Es in Esch.