Marietje van den Oever (links) werd blij verrast door de uitnodiging voor de tachtigste verjaardag van mevrouw Amatdanom. In het midden de zoon van de jarige. (Foto: eigen collectie).
Marietje van den Oever (links) werd blij verrast door de uitnodiging voor de tachtigste verjaardag van mevrouw Amatdanom. In het midden de zoon van de jarige. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

MEER VRIJWILLIGERS NODIG IN REGIO BOXTEL

Waardering voor huisbezoek door Zonnebloem-afdeling

De huisbezoeken die vrijwilligers afleggen bij zieke, gehandicapte en/of eenzame medemensen van achttien jaar en ouder vormen een kernactiviteit van nationale vereniging De Zonnebloem. Oók in de afdeling Boxtel-Gemonde. Er is op dit vlak echter behoefte aan meer vrijwilligers.

Dat de huisbezoeken gewaardeerd worden, bleek onlangs toen vrijwilliger Marietje van den Oever van de afdeling Boxtel-Gemonde een uitnodiging ontving voor de tachtigste verjaardag van haar plaatsgenoot, Wanda Amatdanom. die momenteel in het Wereldhuis aan de Achterberghstraat woont.

Marietje gaat al zo'n vijftien jaar met grote regelmaat naar haar toe om een praatje te maken. En dus mocht ze niet ontbreken op een etentje met de jarige en tijdens een feest in gemeenschapshuis De Rots. Op die manier wilde de familie haar waardering uitspreken voor de inzet van deze Zonnebloem-vrijwilliger.

Nationale vereniging De Zonnebloem zoekt in de regio Boxtel-Gemonde meer mensen die vrijwilliger willen worden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met secretaris Henny van de Sande via telefoonnummer 06-57 64 72 04.


Rolstoelers in Kampina

Voor rolstoelers, mensen in een scootmobiel of die anderszins slecht ter been zijn houdt Natuurmonumenten donderdag 10 oktober een paddenstoelentocht in de Kampina. Ook anderen zijn welkom deel te nemen. De start is om 11.00 uur op de parkeerplaats Huisvennen aan Roond in Boxtel. Aanmelden: nm.nl/agenda.