Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

KIEKJES MAKEN VAN FORMULE 1-WAGEN EN OLDTIMER TRUCKS

Pronken met bolide Max Verstappen

Tal van kinderen lieten zich zaterdagmiddag maar wát graag fotograferen bij winkelcentrum Oosterhof in Boxtel. Logisch, want daar stond een oplegger met de Formule 1-wagen van coureur Max Verstappen. Maar ook elders in het dorp werden kiekjes gemaakt, een lange stoet (oldtimer) trucks trok namelijk ook de aandacht.

De bolide van Verstappen stond weliswaar achter glas, maar dat mocht de pret niet drukken. De in Oosterhof gevestigde supermarkt Jumbo haalde het racemonster naar Boxtel. ,,Bij Jumbo-winkels door het hele land kun je nu sparen voor de miniatuurauto van de Nederlandse coureur. Als winkel kon je je inschrijven voor een loterij, zodat de echte racewagen langs zou komen. En die wedstrijd hebben wij gewonnen", vertelde Oskar Martens onlangs tegen deze krant.

RUIM 100 TRUCKS

De op bedrijventerrein Ladonk gevestigde handels- en transportonderneming Reijnders haalde veel meer dan één wagen naar Boxtel. Het bedrijf organiseerde zaterdag een toerrit waaraan ruim honderd voertuigen, waaronder diverse oldtimers, deelnamen.

De stoet vertrok 's ochtends vanuit Boxtel en maakte een tocht door de Kempen. 's Middags arriveerde de colonne weer in het dorp om de dag af te sluiten bij het voor truckers legendarische chauffeurscafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg.

BOVENSTE FOTO: Een uur lang stond de Formule 1-raceauto van Max Verstappen zaterdag bij supermarkt Jumbo in Oosterhof. Vooral kinderen lieten zich er graag fotograferen. (Foto: Gerard Schalkx).


Jeugd gaat 'op reis' tijdens
Kinderboekenbal in Boxtel

In het kader van de landelijke Kinderboekenweek die gisteren van start ging, wordt in de Sint-Petrusschool en Bibliotheek Babel Boxtel (beide aan de Burgakker) het jaarlijkse Kinderboekenbal gehouden. Dat vindt morgen, vrijdag 4 oktober vanaf 19.00 uur plaats.

Kinderen uit de groepen zeven en acht van de basisscholen kunnen deelnemen aan activiteiten met als thema 'Reis mee'. Ze knutselen, doen mee aan een landenquiz en aan meerdere sportieve activiteiten.

De feestelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel. Ook wordt er samengewerkt met de leraren van de acht deelnemende scholen: Sint-Petrus, De Spelelier, De Maremak, De Vorsenpoel, Prinses Amalia, De Beemden, De Hobbendonken en Sint-Theresia.

Om stipt 19.00 uur start het festijn; vijf minuten voor aanvang worden naamstickers uitgedeeld aan de kinderen die een kaartje kochten bij hun leerkracht. Om 21.05 uur is de afsluiting waarbij ouders welkom zijn. Die duurt tien minuten.

Ruim honderd trucks, waaronder deze oldtimer, reden zaterdagmiddag over de Baandervrouwenlaan op weg naar chauffeurscafé De Oude Ketting. (Foto: Linda van de Wiel).