Afbeelding
Foto: Eigen collectie

What's Up, Keukenbazen?

Onder de 131 inzendingen voor de finale van de Keukenbazen Battle waren dertien groepjes kinderen uit Boxtel. Uiteindelijk is team Flower BiTe uitgekozen als winnaar van de lokale voorronde. Fleur Temme (10 jaar, Molenwijkschool, links op de foto) en haar vriendin Nienke van den Biggelaar (9, De Vorsenpoel) vertegenwoordigen zaterdag 5 oktober Boxtel tijdens de Mega Live KookBattle in het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Proficiat Fleur en Nienke! Wat leuk dat jullie Boxtel mogen vertegenwoordigen als Keukenbazen. ,,Ja, we zijn blij verrast", glundert Fleur vrijdagmiddag als ze net thuis is na een week kamp. Nienke: ,,Afgelopen zondag (22 september - red.) hebben we een zelfbedachte tortilla gemaakt. De foto van het resultaat en het recept hebben we ingezonden."

Waarom een tortilla? Fleur: ,,Nou, we kozen iets dat we zelf lekker vinden. En ook de ingrediƫnten die we gebruikten, vinden we lekker. Zoals guacamole, gerookte zalm en komkommerballetje in zoetzuur." ,,En tapenade van cashewnoten", vult Nienke aan.

Nou, nou, dat is niet mis... ,,Het deeg van de tortilla hebben we uiteraard ook zelf gemaakt", benadrukt Fleur. Nienke: ,,Bij het kiezen van de ingrediƫnten hebben we wel wat hulp gehad. Joost Bekkers, een goede vriend van onze ouders is thuiskok en adviseerde welke producten lekker bij elkaar smaken."

Jullie moeten het recept zaterdag nog een keer bereiden. Oefen je vooraf nog? ,,Jazeker! Daarvoor mogen we de keuken van restaurant De Rechter gebruiken", weet Nienke. ,,Kok Frank heeft ons recept uit de Boxtelse inzendingen uitgekozen en helpt om dit weekend nog beter voor de dag te komen", vertelt Fleur.

* * *

Jurykok Frank van den Berk van De Rechter meldde deze week dat het een lastige keuze was. ,,Er zaten leuke en originele gerechten bij van verschillende kids. Uiteindelijk heb ik via een puntensysteem een goede objectieve beoordeling kunnen maken, waarbij creativiteit, presentatie en een gezonde spijs goed scoorden. De Tortilalaa van Fleur en Nienke ziet er leuk uit met diverse smaakcombinaties. Ik denk dat Boxtel een goede kans maakt om te winnen met de Keukenbazen Battle 2019." (Foto: eigen collectie).