Afbeelding
Foto:

WINST VOOR EERSTE LIBRETEAM BILJARTEN

Kaderteam Liempde is kansloos tegen koploper

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank verloor met 2-7 in Rosmalen van de nummer een op de ranglijst: De Hazelaar.

Invaller Leo van Hastenberg scoorde weliswaar 94 caramboles in vijftien beurten, maar dat was niet genoeg voor de winst. Harm van de Laar was de enige Liempdse biljarter die een duidelijke zege boekte. Met 150 caramboles in twaalf beurt liet hij zijn tegenstander ver achter zich.

Ton Rovers kreeg tien beurten en toen was de partij uit. Hij verloor met 118 caramboles op de teller én een mooie serie van 56. Kopman Martien van den Tillaart had geen kans; zijn opponent produceerde in zes beurten 270 caramboles met een uitzonderlijke hoge serie van 188, een moyenne van 45,00.

Het eerste libreteam van 't Wapen van Liempde won wel: NGTR uit 's-Hertogenbosch werd verslagen met 28-25. Leo van Erp eiste in 23 beurten de zege op met een gemiddelde van 3,47. Van Hastenberg (180 caramboles), die in dit team kopman is, maakte het spannend en scoorde in achttien beurten 167 caramboles (9,27 gemiddeld) met een hoogste serie van 56.

Overige libre-uitslagen week 39

Wapen v. Liempde 2 - 't Ivoor 2        27-28

Wapen v. Liempde 3 - Royal Events 1        15-30


LIEMPDSE JUDOKA IN DE PRIJZEN

Brons voor Kreijveld op groot toernooi in België

In een sterk bezet toernooi in het Belgische Olen, wist judoka Keira Kreijveld zondag een derde plek te veroveren. Vanaf de eerste minuut zat ze goed in haar duels.

De Liempdse won haar eerste partij met ippon. Tijdens de tweede wedstrijd kwam ze al snel achter te staan doordat ze een foutje maakte. Keira verhoogde vervolgens het tempo waardoor haar tegenstander conditioneel in het rood ging, maar helaas verloor ze de race tegen de klok. De jonge judoka besliste haar derde partij binnen 35 seconden met een stevige houdgreep, waardoor de hand van de scheidsrechter voor de tweede keer haar kant op wees.

WORP

Keira werd tweede in haar poule waardoor ze door mocht naar de volgende ronde. Daarin trof ze een bekende judoka waarvan ze onlangs nog snel verloor. Dit keer liep het anders. Keira voerde een krachtige worp uit, goed voor ippon, waardoor ze een wedstrijd verdiende tegen de regerend Nederlands kampioene. In die partij hield Keira in het begin goed stand en wist haar tegenstander zelfs bijna over te nemen maar moest later alsnog haar meerdere erkennen in de vaardige judoka uit Arnhem.

FOTO BOVEN: Judoka Keira Kreijveld en haar trainer zijn trots op het brons. (Foto: eigen collectie).