Op het middenveld wordt Esschenaar Pim Laansma belaagd door spelers van Vorstenbossche Boys. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BLAUW-WITTEN VERSLAAN VORSTENBOSCH NIPT IN THUISDUEL

Essche Boys wint met enig geluk

Essche Boys heeft haar eerste thuiswedstrijd zondag met enig geluk winnend afgesloten. Na een zwakke eerste helft, waarin keeper Bart Spooren op een aantal cruciale momenten redding bracht, wist de kersverse vierdeklasser zich in de tweede helft te herpakken. Het duel met Vorstenbossche Boys eindigde in 1-0.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend en waren slechts af en toe dreigend. Na ongeveer tien minuten kregen de bezoekers de eerste kans, maar Spooren redde goed na een kopbal. Even later claimden de gasten een penalty; de Essche doelman zou een overtreding hebben gemaakt op de doorgebroken spits, maar de scheidsrechter zag geen aanleiding om de bal op de stip te leggen.

Vervolgens schoten de gasten de bal op de paal om daarna andermaal aan te dringen op een penalty. Nu zou Tim van Velthoven de bal tegen zijn arm hebben gehad, maar opnieuw greep de scheidsrechter niet in.

Essche Boys stond zwaar onder druk en het was wachten op een Vorstenbosch' doelpunt, maar dat viel mede dankzij Spooren niet. Bij een ouderwetse scrimmage had hij enkele katachtige reddingen in huis en zo zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de ruststand 0-0 was.

FRUSTRATIE

Na de rust bleef Vorstenbossche Boys op zoek gaan naar dé verdiende treffer, maar de thuisploeg kwam een stuk feller uit de kleedkamer en maakte het op die manier zijn tegenstander aanzienlijk lastiger dan in de eerste helft.

Na diverse kansen over en weer stuurde Lars van Wanrooij in de zestigste minuut Luuk Wolfs weg. Die passeerde met een mooie actie zijn mannetje en schoof de bal beheerst achter de keeper. Daarmee liet hij niet alleen de openingstreffer, maar ook het enige doelpunt van de wedstrijd aantekenen.

De gasten raakten gefrustreerd en dat was terug te zien in hun spel: doorglijden op spelers wanneer de bal al weg was en slidings met gestrekte benen. Essche Boys werd hierdoor nog feller, wat resulteerde in viermaal geel. Tegen Vorstenbosch werden daarentegen geen kaarten getrokken. De gastheren lieten zich niet gek maken en hielden uiteindelijk vrij eenvoudig stand.

In tegenstelling tot een week eerder, toen met 5-1 werd verloren van VOW in Zijtaart, gingen de spelers van Essche Boys in de tweede helft wel voor elkaar door het vuur. Dat resulteerde in een ietwat gelukkige overwinning. De ploeg hoopt zondag in het sportpark aan de Witvensedijk oktober tegen Boskant dit goede resultaat een vervolg te geven. De wedstrijd start om 14.00 uur.

FOTO BOVEN: Op het middenveld wordt Esschenaar Pim Laansma belaagd door spelers van Vorstenbossche Boys. (Foto: Hans Verberk).

Irene laat thuis de punten aan WHV

De voetballers van Irene hebben in hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen de punten niet in Gemonde kunnen houden. De ploeg van Michael van de Wal stond na twee minuten al op achterstand. Uiteindelijk kwamen de gastheren op voorsprong, maar moesten die toch weer prijsgeven aan de bezoekers uit Loosbroek. Het werd 3-4 in sportpark De Laat.

Een duel in het zestienmetergebied werd kort na het startsignaal door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding en hij legde de bal op de stip. Dit buitenkansje liet WHV niet onbenut.

Irene pakte de draad weer op en in de eerste de beste aanval werd na goed doorzetten van Bart Bressers diens voorzet door een verdediger in eigen doel verwerkt. Hierna was Irene duidelijk de bovenliggende partij. Met het goede combinatievoetbal wist WHV geen raad en al in de negende minuut stond Irene voor met 2-1. Een voorzet werd door de keeper losgelaten en Arthur Piasecki was er vervolgens als de kippen bij om de bal in het doel te koppen.

Irene bleef goed voetballen, maar was net iets te onrustig in het benutten van kansen of in de eindpassing. Tijdens een van de spaarzame Loosbroekse aanvallen viel dan ook onverdiend de gelijkmaker. Een schot van afstand werd door Roy Versantvoort nog wel gestopt, maar WHV tikte in de rebound makkelijk de 2-2 in. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

ONRUSTIG SPEL

De tweede helft was meer in evenwicht. Mede door het fysieke spel van de bezoekers was Irene al in het begin door haar wissels heen. Het spel werd hierdoor onrustiger en het team uit Loosbroek ging daar goed mee om. Hierdoor wist het, geholpen door niet-adequaat ingrijpen van de thuisploeg, in de 66e en 68e minuut nog tweemaal te scoren.

Irene zat echter niet bij de pakken neer en werkte hard om de aansluitingstreffer te kunnen maken. Deze viel in de 82e minuut door Stan Versantvoort die de keeper verraste en beheerst scoorde.

Hierna lukte het niet meer om de gelijkmaker te forceren waardoor ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren ging.

Zondag 6 oktober wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen het eveneens puntloze Fiducia uit De Rips. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het sportpark aan de Kaal Hoefsteeg.

Irene-speler Levi van Rooij (rechts) kan de keeper van WHV net niet omzeilen in sportpark De Laat. Tijdens het duel in de vijfde klasse werd liefst zevenmaal gescoord, maar de bezoekers uit Loosbroek trokken daarbij uiteindelijk aan het langste eind. (Foto: Hans Verberk).