Tot tien minuten voor het einde keek DVG in eigen huis tegen een achterstand aan. Uiteindelijk wonnen de Liempdenaren met 3-2 van Zwaluw VFC uit Vught. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

THUISPLOEG BENUT KANSEN VEEL EFFECTIEVER DAN BOXTELAREN

ODC loopt in het mes in duel bij Nieuwkuijk

De tweede competitiewedstrijd verliep niet goed voor ODC. In Nieuwkuijk ging de Boxtelse derdeklasser met 3-0 hard onderuit. De tricolores hadden veel balbezit, maar deden daar op de beslissende momenten te weinig mee. De thuisploeg was daarentegen uitermate effectief vanuit de omschakeling en vond kort na rust tot drie keer toe het net.

ODC heeft het altijd moeilijk tegen deze fysiek sterke opponent. Vorig seizoen werd er slechts één puntje gehaald in de twee duels met Nieuwkuijk. Nu hadden de Boxtelaren vanaf de openingsfase een veldoverwicht. Het zag er dreigend uit, maar grote kansen waren er aanvankelijk niet.

In de twintigste minuut kon de Nieuwkuijkse doelman Reno van Engelen een schot van Sjoerd van Lokven niet klemmen, maar was er geen ODC'er meegelopen om de bal vanuit de rebound binnen te schieten. Vijf minuten later stuitte Joep van der Meijden op keeper Van Engelen nadat de bal via Aerd van Brunschot bij hem terecht was gekomen. In het laatste kwartier voor rust was ODC nog enkele malen kansrijk zonder te scoren. De thuisploeg schoot naast het doel.

ZELFS GEEN ERETREFFER

De tweede helft begon met nieuwe kansen voor ODC. In de 49e minuut leek Van der Meijden vanuit de rebound te scoren, maar weer stond de doelman in de weg.

Een oude voetbalwet zegt dat de treffer aan de andere kant valt als je zelf je kansen niet benut. En dat gebeurde. Want nog in dezelfde minuut kwam Nieuwkuijk er via de counter uit. Max Raymakers passeerde daarbij de uitkomende doelman Robbie Roelofs, waarna Brent de Wijs het laatste tikje gaf voor de openingstreffer. Niet veel later liep ODC voor de tweede keer in het mes. Bij een Nieuwkuijkse uitbraak bereikte een voorzet vanaf links Roy de Vaan die koel afrondde: 2-0.

ODC zette vervolgens alles op alles om de aansluitingstreffer te scoren, maar het zat de ploeg niet mee. Schoten van Van Brunschot en Sjoerd van Lokven gingen net over en bij een scrimmage voor het doel schoot een verdediger van de gastheren de bal boven zijn eigen keeper op de lat.

In de 66e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Vanuit de omschakeling kwam de bal bij Raymakers, die knap twee Boxtelse verdedigers uitkapte en daarna Roelofs kansloos liet. De tricolores gingen in de slotfase nog voor een eretreffer maar ook die zat er niet meer in.

Zondag 6 oktober krijgt ODC de kans om zich te revancheren. Dan komt in sportpark Molenwijk Haarsteeg op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Liempdenaren buigen achterstand in slotfase om

Op de valreep pakten de voetballers van het Liempdse DVG zondag in eigen huis de volle winst tegen Zwaluw VFC uit Vught. Gezien het wedstrijdbeeld terecht, maar gemakkelijk was het niet. Het werd 3-2 in sportpark De Roode Bleek.

De door meteorologen voorspelde storm bleef uit. Figuurlijk kreeg die toch gestalte door de aanvallen van de thuisploeg in de openingsfase van de wedstrijd. Er kwamen diverse kansjes, maar de aansluiting voor het doel was niet optimaal. Er werd goed verdedigd ten koste van een paar hoekschoppen, een vroege goal bleef echter uit.

Een strakke voorzet van de goed spelende Sander van de Ven werd net voor de voeten van Bas van Houtum weggetrapt. De Vughtse ploeg had moeite om eruit te komen en loerde op de counter, vooral de snelle linksbuiten was hierbij gevaarlijk. Een hoekschop leverde Zwaluw het eerste doelpunt op. Joost de Man kwam voor de Liempdse verdediger en scoorde tegen de verhoudingen in: 0-1.

DVG kreeg tweemaal kans op de gelijkmaker: Teun Welvaarts schoot over en Bas Smulders trof de paal. Een speler van Zwaluw schoot aan de andere kant van het veld over de lat.

ZWALUW EFFECTIEVER

De tweede helft was Zwaluw iets meer in balbezit en probeerde de voorsprong te vergroten. De eerste inzet werd door doelman Rens van den Akker gekeerd, maar een nieuwe aanval - over meerdere schijven van achteruit - betekende in de 65e minuut toch de 0-2 dankzij Martin de Laat. De bezoekers waren in deze fase effectiever dan hun gastheren en kregen zelfs de kans om de boel op slot te gooien. Dit keer ging de bal echter langs het Liempdse doel.

Het leek erop dat DVG niet zou krijgen wat het verdiende. Een ingooi op Smulders zorgde echter toch voor de aansluiting. Hij dribbelde een paar spelers voorbij en schoot tien minuten voor tijd vrij voor doel een lage schuiver in de hoek. De Vughtse keeper was kansloos.

Trainer Hans Lathouwers zette wisselspeler Jürge van der Velden in op het moment dat DVG een hoekschop moest nemen. Diens eerste balcontact was meteen goed voor de gelijkmaker. Met nog zo'n acht minuten te spelen, kwam er meer ruimte voor beide ploegen en waren er kansjes over en weer.

Een vrije trap voor Zwaluw betekende werk voor doelman Van den Akker die de bal in eerste instantie wegstompte en hem in de rebound mooi uit de korte hoek plukte. De klok stond al op de 90 toen een klein lobje door de alerte Van Houtum werd ingekopt, al dan niet via een verdediger. En zo kreeg DVG toch loon naar werken: 3-2.

Zondag 6 oktober speelt DVG om 14.30 uur uit tegen Nieuwkuijk.

TSVV Merlijn 3 - DVG        1-5

DVG 1 - Zwaluw VFC 1        3-2
DVG 2 - Avesteyn 2        3-3
DVG 3 - Schijndel 6        2-3
DVG 4 - Schijndel 10        3-3
Erp 7 - DVG 6        6-3
Blauw Geel 12 - DVG 7        10-0