Afbeelding
Foto: Daisy Renders

STILSTAAN BIJ DIERBAREN OP 2 NOVEMBER

Allerzielen in Liempde is voor alle nabestaanden

Herdenken is een onmisbaar deel van de samenleving. Ook in de kerk vindt het eeuwenoude gebruik nog altijd plaats, al helemaal tijdens Allerzielen op zaterdag 2 november. De Heilig Hartparochie organiseert in Liempde een herdenkingsactiviteit, waarbij ook nabestaanden van mensen die geen kerkelijke uitvaart hebben gehad welkom zijn.

Om uiting te geven aan het gemis van dierbaren, worden tijdens Allerzielen kaarsjes aangestoken en naasten herdacht. De namen worden genoemd van mensen die het afgelopen jaar zijn gestorven. Dat vindt dit jaar weer in de Sint-Jans Onthoofdingkerk en het nabijgelegen kerkhof plaats.

Alle nabestaanden van overledenen die een kerkelijke uitvaart in Liempde hebben gehad, worden hiervoor uitgenodigd. Echter, ook overledenen die zo'n begrafenis niet hebben gehad, kunnen dan worden herdacht. ,,Een herdenking voor iemand uit een ander dorp of zelfs uit het buitenland en die nabestaanden bij ons willen herdenken, zijn welkom", laat de Heilig Hartparochie weten.

KAARS

De plechtigheid start om 19.00 uur. Voor alle overledenen wordt dan een kaars aangestoken. Ook staan er vazen waarin bezoekers bloemen kunnen zetten. Nadien is iedereen welkom voor een kop koffie of thee bij Hét Groethuis van Carla Saris Uitvaartbegeleiding naast de kerk. Mensen krijgen een kaartje mee met namen van alle overledenen. Ook krijgen bezoekers kaarsen van Willemijn Bax Uitvaartzorg mee naar huis.

Wie tijdens de dienst een dierbare wil herdenken, kan een bericht sturen naar info@heilighartparochie.nl. Gevraagd wordt om de naam van de overledene en zijn of haar sterfdatum door te geven vóór woensdag 25 oktober. Dit in verband met de druk van de gedachteniskaartjes.

(Foto: Daisy Renders, 2018).


Jubileumeditie voor brocante garagesale Esch

In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt gedurende twee weekenden de 25e editie van de jaarlijkse garagesale plaats. Dit keer is dat op 12, 13, 19 en 20 oktober. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Friso Plantema is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter de brocante garagesale. Hij organiseert het evenement namens de stichting Loes Foundation, die de afgelopen jaren verschillende kleinschalige projecten in binnen- en buitenland ondersteunde. Zoals de Voedselbank Boxtel en de renovatie van de Essche bierpomp. Maar ook een schoolmelk-project in Kenia behoort tot de portefeuille. Voor het tweede jaar op rij gaat de opbrengst naar KiKa.

De garagesale is een grote bron van inkomsten voor de Loes Foundation. De verkoop is in de genoemde weekenden steeds van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, mits er iets gekocht wordt.

Bruikbare tweedehands goederen, maar geen witgoed of grote meubels, kunnen ingeleverd worden bij de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch.