Afbeelding
Foto: RENS VAN DEN ELSEN

RUIM TWINTIG VAN BOXTELS OPENEN 'HUISKAMER' OP NS-STATION

Kille wachtkamer wordt knus verblijf

RENS VAN DEN ELSEN

Wie de trein mist op het station in Boxtel, is voortaan niet meer op een kille wachtruimte zonder voorzieningen te wachten op de volgende. Gistermiddag werd een nieuwe stationshuiskamer geopend door de hoogste NS-baas in eigen persoon. Roger van Boxtel kwam er graag voor naar de plaats waar zijn familienaam naar verwijst.

De achternaam van spoorwegdirecteur was voor het NS-marketingteam aanleiding om naamgenoten uit te nodigen voor de opening. Van de ruim zeventig aanmeldingen, mochten zo'n twintig Van Boxtels aanschuiven. ,,Leuke actie toch?", glunderde de oud-minister. Grappend: ,,En daarbij, ik ben de eerste directeur in 180 jaar spoorwegen die kan zeggen dat er een station naar hem 'vernoemd' is."

Niet alle genodigden wonen in Boxtel. Stijn echter wel. ,,Als je Van Boxtel heet én hier vandaan komt, dan moet je natuurlijk wel gaan kijken", gaf hij aan. ,,Het is mooi opgeknapt, lekker knus. Of ik er gebruik van ga maken? Mwa... meestal kom ik twee minuten voor mijn trein vertrekt op het station!"

FOTO BOVEN: Al zijn naamgenoten kregen van NS-directeur Roger van Boxtel een gebakje aangeboden bij de opening van de nieuwe statonshuiskamer. (Foto: Rens van den Elsen).