Infoavond over schouderklachten bij De Dommel

Veel mensen kampen met schouderklachten, constateren de gespecialiseerde therapeuten van Fysiotherapie De Dommel. Daarom houden zij woensdag 2 oktober een gratis toegankelijke informatieavond.

Schouderklachten kunnen leiden tot veel beperkingen in het dagelijks leven en bijvoorbeeld tijdens het sporten. ,,Het herstel ervan is zeer complex aangezien de schouder het meest beweeglijke gewricht is van het menselijke lichaam", aldus de therapeuten van De Dommel. Zij zijn aangesloten bij het Schouder Netwerk Zuid Oost Nederland en willen bezoekers van de voorlichtingsavond onder meer wijzen op diverse behandelmogelijkheden.

De bijeenkomst in de praktijk aan het Molenpad 7a begint om 19.30 uur en duurt circa anderhalf uur. Aanmelden is wenselijk via e-mail: secretariaat@fysiotherapiededommel.nl of via telefoonnummer (0411) 62 44 04.


Netwerkochtend voor ondernemers in Zonnewende

Open Coffee 't Groene Woud houdt woensdag 9 oktober haar eerstvolgende netwerkbijeenkomst.

Op wisselende locaties worden ontmoetingen tot stand gebracht tussen ondernemende mensen uit de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode. De eerstvolgende Open Coffee is in Zonnewende, Esscheweg 78 in Sint-Michielsgestel. Tussen 09.00 en 11.00 uur zijn belangstellenden welkom. Emile Nagel fungeert als gastheer.


Samen speuren naar cadeautjes voor de surprise

De kringloopwinkel van Vincentius aan de Van Leeuwenstraat in Boxtel houdt de eerste twee weekenden van oktober weer de jaarlijkse speelgoed- en boekenbeurs.

Voor wie alvast een cadeautje zoekt voor tijdens de feestdagen kan vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober op de speelgoedbeurs terecht. Wie juist een goed boek zoekt voor de herfstige avonden bij de kachel is vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober welkom op de boekenbeurs.

Met de opbrengsten helpt de Vincentiusvereniging weer andere mensen die het nodig hebben. Allebei de markten worden in de achterste hal van de kringloopwinkel gehouden en zijn op de genoemde dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.


Jubileumeditie voor brocante garagesale in Esch

In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt gedurende twee weekenden de 25e editie van de jaarlijkse garagesale plaats. Dit keer is dat op 12, 13, 19 en 20 oktober. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Friso Plantema is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter de brocante garagesale. Hij organiseert het evenement namens de stichting Loes Foundation, die de afgelopen jaren verschillende kleinschalige projecten in binnen- en buitenland ondersteunde. Zoals de Voedselbank Boxtel en de renovatie van de Essche bierpomp. Maar ook een schoolmelk-project in Kenia behoort tot de portefeuille. Voor het tweede jaar op rij gaat de opbrengst naar KiKa.

BRON VAN INKOMSTEN

De garagesale is een grote bron van inkomsten voor de Loes Foundation. De verkoop is in de genoemde weekenden steeds van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, mits er iets gekocht wordt.

Bruikbare tweedehands goederen, maar geen witgoed of grote meubels, kunnen ingeleverd worden bij de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch.


Expositie Liduina

Het Boxtelse Liduina-ziekenhuis in Boxtel is van 28 september tot en met 29 november de thuisbasis van de nieuwe expositie van Elly van Weert. Haar schilderijen en pentekeningen van dieren en bloemen worden dan tentoongesteld. De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 tot 16.30 uur.