Kindervermaak tijdens de Boxtel Oost Dag vorig jaar. (Foto: Albert Stolwijk).
Kindervermaak tijdens de Boxtel Oost Dag vorig jaar. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

WIJKFEEST: VERTROUWD EN TOCH VERNIEUWEND

Kunstenaarsstraatje op Boxtel Oost Dag

De formule voor de Boxtel Oost Dag verandert niet, maar toch weet de Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost (SWBO) er van tijd tot tijd nieuwe elementen aan toe te voegen. Zo wordt tijdens de negende editie een kunstenaarsstraatje ingericht. Ook zijn twee standwerkers van de partij. Het wijkfeest duurt zondag 29 september van 11.00 tot 16.00 uur.

Jan de Vreede, voorzitter van wijkorgaan SWBO, vertelt: ,,We plaatsen een aantal partytenten achter elkaar tot een overkapping van achttien meter lang. Daaronder zitten tien kunstenaars uit onze wijk die zich met verschillende disciplines bezighouden." Het gaat om schrijvers, schilders, een striptekenaar en een houtbewerker. Nieuw zijn twee standwerkers die luid en duidelijk hun waren aanprijzen.

Voorts is er onder meer een hondendemonstratie nabij winkelcentrum Oosterhof en de jeugd kan voetballen en zich uitleven op een soort kartbaan. Ook tal van verenigingen en organisaties grijpen de Boxtel Oost Dag aan om zich te presenteren of reclame te maken voor hun activiteiten. Zo is onder meer de politie aanwezig om uitleg te geven over haar werkzaamheden.

LASERGUN

De overige ingrediƫnten van het jaarlijkse wijkfestijn zijn bekend: veel live muziek door blaasorkesten, kraampjes, kindervermaak en terrassen bij winkelcentrum Oosterhof en gemeenschapshuis De Rots. Voorts staat er een draaiorgel en treden dansgroepen van Moevz Sport & Dans. Schuttersgilde Sint-Barbara & Sint-Joris trekt aan het begin van de braderie trommelend rond en houdt een schietwedstrijd met een lasergun.

Wijkbewoner Jan van Esch rijdt rond in zijn Engelse dubbeldekker en pikt onderweg mensen op om mensen naar de Boxtel Oost Dag te brengen.


Buurtbus

Binnenkort is er een vacature op lijn 299, de Boxtelse buurtbus die op en neer rijdt tussen de dorpen Sint-Michielsgestel en Oirschot. Wie buurtbuschauffeur wil worden, kan zich aanmelden bij Frans Daniƫls, zijn telefoonnummer is 06-29 20 10 04.

Afbeelding