Jan (links) en Gemmy Schellekens starten met dochter Valerie (niet op de foto) een zaak in Valencia. Op 1 december openen de deuren van de 'Spaanse' Tiga, waar voornamelijk Milon Cirkel wordt gegeven. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Jan (links) en Gemmy Schellekens starten met dochter Valerie (niet op de foto) een zaak in Valencia. Op 1 december openen de deuren van de 'Spaanse' Tiga, waar voornamelijk Milon Cirkel wordt gegeven. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

SCHELLEKENS OPENT ZAAK IN SPANJE

Tiga ook te vinden onder de Valenciaanse zon

PÅL JANSEN

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat het idee ontstond, en nu is het zo ver: Jan en Gemmy Schellekens van Tiga openen samen met dochter Valerie een locatie in Spanje. In Valencia welteverstaan. 1 december openen de deuren van de zaak, waar de Valencianen (en Tiga-sporters op vakantie) de Milon Cirkel kunnen doen.

,,Een paar jaar geleden wilden we al een zaak in Barcelona beginnen", legt Jan uit. ,,Onze dochter Valerie woonde er toen. Maar een paar dagen voordat we de huurovereenkomst zouden tekenen, barstte in Catalonië de onafhankelijkheidsstrijd weer los. Toen werd ons aangeraden om er toch maar even mee te wachten..."

Uiteindelijk werd het Valencia, oftewel: Barcelona-light, zoals Jan het noemt. Stukken minder toeristisch, minstens zo mooi. Gemmy: ,,Zoals mensen iets met bijvoorbeeld Frankrijk hebben, hebben wij iets met Spanje. Het idee is dan ook geboren vanuit de vakantie."

Dertig jaar geleden kreeg het stel al de opmerking waarom ze geen zaak zouden openen op het Iberische schiereiland. Hippe dans, musical: dat was er toentertijd weinig. Ook toen al was het idee om 'iets' in Barcelona te doen. Om allerlei redenen ging dat niet steeds niet door, maar de laatste jaren heeft Tiga al flink wat stappen gezet waardoor die droom in Spanje ook dichterbij kwam. Jan: ,,We hebben in Rosmalen een mooi tussenstation gehad waar mensen ook Milon Cirkel doen. Valerie is dat gaan runnen, inmiddels bijna een jaar terug. Dat loopt abnormaal goed."

40-PLUSSER

In de zaak die Jan en Gemmy momenteel aan het verbouwen zijn, wordt het gros gereserveerd voor de Milon Cirkel, volautomatische gym-apparatuur die in een ronde staat opgesteld. Mensen kunnen op deze wijze laagdrempelig beginnen met fitness: een sessie duurt plusminus 35 minuten en de apparaten stellen zich automatisch in naar de behoefte van de sporter.

Jan en Gemmy merkten dat er in Valencia weinig aandacht is voor de 40-plusser: ,,Een volledige sportschool hoef je daar niet te beginnen; die vind je er op de hoek van iedere straat", aldus Gemmy. Maar de Milon Cirkel kan een mooie toevoeging zijn. Bovendien: ,,Ik ga zeker onze huidige leden in Nederland reisjes aanbieden!", zegt Gemmy.