Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Joost on Tour in Liempde en Lennisheuvel

Huurders van de regionale woonstichting Joost kunnen komende weken een van de inloopspreekuren bezoeken in hun buurt. Joost is de naam van de eerder dit jaar gefuseerde corporaties Sint-Joseph in Boxtel en De Kleine Meierij in Rosmalen, waar wijkkantoren zijn gevestigd. Maar nu gaan de wijkconsulent en -beheerder ook naar de diverse dorpen en wijken toe. In de gemeente Boxtel richt Joost dinsdagmiddag 22 oktober in Lennisheuvel een ontmoetingsplek in; twee dagen later in Liempde.

'Thuis in de Meierij' is het motto van de woonstichting. ,,Met circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom 's-Hertogenbosch is Joost als een buurman dichtbij. Ook in de dorpen. Dat doen we niet door spreekuren te houden in wijkkantoren. Wij komen naar onze huurders toe dit najaar. Joost on Tour dus", meldt een woordvoerster.

KOFFIE EN LEKKERS

Het grasveld in de Pastoor Mandersstraat is de plek waar huurders zich op 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur kunnen melden om een praatje te maken met wijkconsulent Thierry Farla en wijkbeheerder Maryn Rutjes. De koffie staat er klaar en ook wordt er iets lekkers geserveerd.

Twee dagen later, donderdag 24 oktober, is Joost on Tour van 10.30 tot 12.00 uur bij De Kloosterhof in Liempde, waar ook medewerkers van welzijnsorganisatie ContourdeTwern aansluiten. Niet alleen huurders van Joost kunnen op beide plekken een bezoekje brengen, ook andere belangstellenden zijn welkom.

Buiten Lennisheuvel en Liempde ontvangt Joost buurtbewoners in de dorpen Berlicum, Middelrode, Den Dungen, Sint-Michielsgestel en Haaren.

FOTO BOVEN: Fusiecorporatie Joost is in het straatbeeld onder meer herkenbaar door deze paarse personeelsautootje. (Foto: eigen collectie).

Boxtel

Chauffeurs gezocht

De Voedselbank Boxtel is dringend op zoek naar chauffeurs om onder meer voedsel op te halen bij de supermarkten. Dit wordt iedere werkdag gedaan in de regio. Ook worden er ritten gemaakt naar het distributiecentrum in Tilburg, de herverdeling in Veghel, de Voedseltuin en uitdeelpunten. Er zijn chauffeurs nodig die één of meer dagen willen helpen. Aanmelden kan bij Arjen Witteveen via telefoonnummer 06-53 42 89 51.