Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TAVERBO VERLIEST, MAAR SPEELT TOP

Tafeltennissers herpakken zich tegen titelkandidaat

De tweede competitieronde vond voor Taverbo-Sabo 1 in Sittard plaats. Na een matig begin van de competitie wilde de Boxtelse tafeltennisformatie in Limburg een goed resultaat halen tegen de titelfavoriet. Het Boxtelse drietal Bram Bakker, Michel Sperling en Sjoerd Broos maakte er een enerverende wedstrijd van.

Taverbo kwam flitsend uit de startblokken met overwinningen van Sperling en Broos. Bakker kon het niet bolwerken in zijn duel, maar in de dubbelwedstrijd van Sperling en Broos werd dat opgevangen: die partij bleek een prooi voor de Boxtelaren.

Toch kwam Sittard weer op voorsprong na enkele winstpartijen. Broos zette Taverbo vervolgens op gelijke hoogte door een knappe zege. Maar daarna kwamen de Limburgers er weer overheen. In een spannende laatste wedstrijd van vijf games werd Sperling ternauwernood aan de kant geschoven. Sittard trok dus alsnog de overwinning naar zich toe: 6-4.

Ondanks het verlies, is het een knap resultaat voor Taverbo. De punten zullen echter toch tegen de zwakkere tegenstanders moeten worden gepakt. Vrijdag 20 september vanaf 20.00 uur treft Taverbo hekkensluiter Litac.

SENIOREN

Uitslagen zaterdag 21 september

Sittard 1 - Taverbo-Sabo 1        6-4
SVE 3 - Taverbo-Sabo 2        3-7
Sittard 2 - Taverbo-Sabo 3        6-4
Falco 1 - Taverbo-Sabo 4        8-2
Taverbo-Sabo 5 - Hooghei 1        5-5
Taverbo-Sabo 6 - Attaque 2        6-4
Taverbo-Sabo 7 - Een en Twintig 4        5-5
Taverbo-Sabo 8 - Hooghei 2        3-7
Taverbo-Sabo 9 - MTTV '72 4        0-10

Programma vrijdag 27 september

Litac 1 - Taverbo-Sabo 1        20.00
Taverbo-Sabo 5 - JCV 5        20.00
Taverbo-Sabo 6 - OTTC 3        20.00
Taverbo-Sabo 7 - Flash 7        20.00
Taverbo-Sabo 8 - Van Herwaarden 6        20.00
Taverbo-Sabo 9 - Valkenswaard 5        20.00
Taverbo-Sabo 10 - Budilia 7        20.00
Taverbo-Sabo 2 - Twenty-one Up 1        15.00
Taverbo-Sabo 3 - Never Despair 1        15.00
Taverbo-Sabo 4 - Kluis 2        15.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 21 september

Tanaka 1 - Taverbo-Sabo 1        6-4
Belcrum 1 - Taverbo-Sabo 2        6-4
Veldhoven 3 - Taverbo-Sabo 3        7-3

Programma zaterdag 28 september

Taverbo-Sabo 2 - Stiphout 3        10.00
Taverbo-Sabo 3 - Meppers (H) 2        10.00


Judoseizoen start met gouden medailles

Judoclub Liempde is het nieuwe seizoen goed van start gegaan. Twee judoka's eindigden namelijk op het hoogste podium.

Zaterdag namen vijf leden van de Liempdse club deel aan de eerste ronde van de Cup van Brabant in Moergestel. De judoka's hebben hard moeten knokken tijdens hun wedstrijden en dat resulteerde voor Desmond Tops in een gouden medaille. Jason van Berkel, Jens Kelders en Bram van Oorschot eindigden op de derde plaats in hun klasse en Bram van der Ven werd vijfde.

Een dag later namen Keira Kreijveld en Jop van der Ven deel aan de 4Lions Judocup in Roermond. Keira kwam uit in de klasse onder 52 kilo. Haar vier tegenstanders in de poule gaven weliswaar flink tegenstand, maar toch wist ze drie van de vier partijen te winnen, allemaal met een ippon. Goud voor Keira.

Jop stond in de klasse onder zestig kilo en moest drie duels aangaan. Ondanks zijn winst in de eerste partij met een ippon, moest hij de zege bij de andere twee aan de tegenstander laten. Jop bood daarbij goed weerstand, maar eindigde uiteindelijk op de derde plaats.


SUCCESVOLLE VIERDE EDITIE PROFIELLOOP

'Heerlijk hardlopen door Gemondse natuur'

Ruim 270 deelnemers stonden zondag aan de start van de Profielloop in Gemonde. ,,Het was heerlijk weer om hard te lopen door de prachtige natuur rondom Gemonde", aldus een tevreden David Mornout van de organisatie.

De vierde editie ging ook nu weer in de ochtend van start met de Kidsrun. De deelnemende jeugd rende over een parcours van achthonderd meter over de velden van de Gemondse voetbalclub Irene.

Daarna was het de beurt aan de volwassen hardlopers. Die begonnen aan hun ronde van 5,5 of 10 kilometer. Het parcours lag er goed bij, maar was wel zwaar omdat de zandpaden droog waren. Voor de meeste deelnemers was dit echter een plezierige uitdaging.

Op de kortste afstand was het bij de mannen Tobias van Roon die als eerste over de finish kwam, net binnen de twintig minuten. Bij de vrouwen was dat Mariƫlle van Mourik. Terwijl de deelnemers van de 5,5 kilometer route nog over de finish kwamen, stond Leon van der Rijt als eerste deelnemer van de 10 kilometer al na 37 minuten bij de eindstreep. Een razendsnelle tijd, zeker gezien het pittige parcours. Hanneke van der Meide kwam als eerste van de vrouwen over de streep in een keurige tijd van bijna 47 minuten.

Mornout: ,,Allemaal prachtige prestaties, maar finishen in de Profielloop is natuurlijk altijd een goede prestatie." Voor alle deelnemers was er daarom een mooie medaille.

WANDELEN

Naast de hardloopwedstrijden werd er ook nog gewandeld. Zo'n zestig deelnemers liepen een ronde van eveneens 5,5 of 10 kilometer. Ook voor hen was het een aangenaam parcours, met de waterpost als een plezierige onderbreking. Tegen twee uur in de middag waren ook hier alle deelnemers gefinisht.

Alle uitslagen van het hardlopen staan online op www.profielloop.nl. Hier verschijnen binnenkort ook foto's en video's. De organisatie kijkt terug op een geslaagd sportevenement en is al volop plannen aan het maken voor de lustrumeditie in september 2020.

FOTO ONDER: Het droge weer maakte de zandwegen op het parcours van de Profielloop net wat zwaarder. (Foto: Hans Verberk).