Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DUCKS ZEGEVIERT NA VLIEGENDE START

Rugbyers overrompelen slappe Bokkenrijders

De goede competitieopening van het combinatieteam Ducks uit Boxtel en Oysters uit Oisterwijk zette zich zondag voort. De eerste tries tegen de Bokkenrijders uit Roermond vielen binnen het kwartier. Uiteindelijk wonnen de thuisspelende rugbyers eenvoudig met 70-7, met hetzelfde verschil als vorige week toen The Dukes uit 's-Hertogenbosch met 73-10 op de pijnbank werd gelegd.

Binnen vijftien minuten stond Ducks/Oysters al met 14-0 voor. Vlak daarna volgde een doorbraak van Thomas Hutt; de eerstejaars-senior maakte zijn eerste try voor de hoofdmacht: 21-0. Op vrijwel identieke wijze schreef Bjorn van Beek een try op zijn naam.

Daarna kende Ducks een slordige fase: de gastheren kregen een aantal penalty's tegen waarvan de Limburgers profiteerden. Zij scoorden een try én maakten de conversie: 28-7. Dit bleek echter maar een korte opleving: de bezoekers kwamen er niet aan te pas.

UIT HET BOEKJE

Nadat Roermond scoorde, werd de aftrap niet goed verwerkt door de uitploeg. Hiervan profiteerde Stijn van de Loo door meteen een try te scoren. Aangezien Wouter Puts en Teun Soederhuizen alle kicks benutten, liep de score op naar 35-7. Hierna volgden twee tries uit het boekje: de voorwaartsen zetten in fases de bal uitstekend op en vervolgens werd deze goed in de lijn gespeeld. Door dit staaltje teamwerk scoorde Niels van der Heijden op deze wijze twee keer achter elkaar. Met een stand van 49-7 gingen beide ploegen de rust in. Het was toen al duidelijk dat Ducks/Oysters zou gaan winnen.

HATTRICK

De tweede helft was het spel een stuk minder goed. Bokkenrijders kon te weinig strijdlust opbrengen terwijl Ducks/Oysters te slordig speelde en te weinig als team samenwerkte. Debutant Jacco van Gent viel echter verdienstelijk in met een assist op Van der Heijden die daarmee een hattrick voltooide. Kort hierna zetten ook Tim Nouwens en Michael Bongers tries op het scorebord.

De eindstand van 70-7 kwam op het scorebord via een zogeheten off load, een pass terwijl je getackeld wordt, van Van de Loo op Nouwens. Zo lieten de twee trainers/spelers van Ducks nog even zien hoe het moet. Door deze forse overwinning bezet Ducks/Oysters samen met Maastricht op de eerste plaats. Zondag 29 september staat de uitwedstrijd in en tegen Breda op het programma. Aftrap: 13.00 uur.

Uitslagen zaterdag 21 september

Cubs: Ducks - Oysters        5-48

Jun.: Maastricht - Ducks/Oysters        7-104

Colts: Ducks/Oysters - Maastricht        30-0

Uitslag zondag 22 september

Sen.: Ducks/Oysters - Bokkenrijders        70-7

Programma zaterdag 28 september

Cubs: Roosendaal - Ducks/Oysters        11.00

Jun.: Oysters/Ducks - Tiel        12.00

Colts: Tilburg - Oysters/Ducks        13.30

Programma zondag 29 september

Sen.: Breda - Ducks/Oysters        13.00

OP DE FOTO: Trainer/speler Stijn van de Loo was op dreef. De rugbyer van Ducks/Oysters gaf via een off load de laatste assist van de wedstrijd waarmee de 70-7 zege op de Bokkenrijders uit Roermond een feit was. (Foto: Hans Verberk).


HOCKEYSTERS VERSPELEN EERSTE PUNTEN

Mannen MEP trekken weer aan kortste eind

De mannen van de Boxtelse hockeyclub MEP waren zondag in en tegen Eindhoven zeker gelijkwaardig aan hun tegenstander, maar verloren opnieuw nipt met 2-1. Het wachten is nog op de eerste punten. De vrouwenploeg van MEP verspeelde zondag in en tegen Berkel-Enschot juist de eerste punten. Zij kwam niet verder dan een bloedeloze 0-0.

Op het eerste kwart na was het Boxtelse team veel sterker dan de gastvrouwen. ,,Maar de scherpte in de eindfase ontbrak volledig", aldus coach Stijn Koesen. Hij zag dat zijn ploeg verdedigend wel goed stond en dat daar de problemen niet lagen. MEP dwong ondanks een veldoverwicht veel te weinig af. Koesen was zwaar teleurgesteld en sprak van een onnodige 0-0. De zes strafcorners leverden ook niets op.

Complimenten had de Boxtelse coach wel voor de tegenstander. Die hield door hard werken MEP keurig op 0-0. De inzet van Berkel-Enschot had hij liever bij zijn eigen ploeg gezien. Door dit resultaat voeren de vrouwen na twee duels nog wel met HCAS en Rosmalen de ranglijst aan.

Zondag speelt MEP in Venlo opnieuw een uitduel. Afslag om 12.45 uur. Koesen verwacht dan meer scherpte.

GELIJKWAARDIG

De coach van Eindhoven vond zondag dat de jonge mannenploeg van MEP meer had verdiend. De Boxtelaren zagen in de beginfase een doelpunt volledig onterecht worden afgekeurd. Het team mist op zo'n moment het kordaat optreden om bij de arbitrage te vragen om overleg met de andere scheidsrechter.

MEP kwam na ruim een kwartier op een 1-0 achterstand. Het was de overijverige Tim van de Ven die de Boxtelse gelijkmaker liet aantekenen. Daarna waren de ploegen in evenwicht. Zowel MEP als Eindhoven kregen drie strafcorners.

De 2-1 na rust bleek achteraf de winnende van de middag. De Eindhovenaren, die net als MEP aan een jonge ploeg bouwen, verdedigden de voorsprong met verve. De Boxtelaren verloren dus opnieuw nipt en staat na twee wedstrijden nog met lege handen op de elfde plaats.

Zondag spelen de mannen, net als de vrouwen, in Venlo. Afslag op de Herungerberg is om 14.45 uur.


Durpskwis Liemt

De inschrijving voor de zevende editie van de Durpskwis Liemt is deze week van start gegaan. De commissie is dit jaar sterk verjongd. Zij heeft er voor gezorgd dat er dit jaar voor elke leeftijd wat in zit. Er is nog plaats voor enkele teams. Meer informatie is te vinden op www.facebook.nl/durpskwisliemt. Inschrijven kan door een teamnaam, teamcaptain en een telefoonnummer te mailen naar e-mailadres durpskwisliemt@gmail.com.