Afbeelding
Foto:

OUDEREN GLIJDEN UIT OVER EIKELS OP PADEN

'Kasteelpark Stapelen is hard aan een onderhoudsbeurt toe'

JAN HERMENS

Het onderhoud van kasteelpark Stapelen schiet tekort sinds het geen eigendom meer is van de paters assumptionisten. Dat vinden bewoners Wilma Schellekens en Mimi Rutten van het appartementencomplex bij het park.

Schellekens: ,,Kijk, zie je dat rozenperk. Het onkruid staat er een meter hoog. En de paden liggen vol eikels. Dat lijkt onschuldig, maar senioren - en die wonen hier veel - hebben daar last van. Ze glijden erover uit of krijgen hun rollator niet vooruit. Het is nog maar amper herfst, er valt nog wel meer uit de bomen."

De bomen die in de kasteelgracht liggen, zijn de vrouwen eveneens een doorn in het oog. ,,Op meerdere plaatsen staan verdorde bruine rododendrons en aan een beuk van tweehonderd jaar oud hangt een grote dode tak. Het gras is ongelijk en hoog opgeschoten."

IN GESPREK

De vrouwen willen graag in gesprek met degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het groen rondom het kasteel, maar vragen zich af bij wie ze moeten zijn. Dat is eigenaar Xander van Mierlo. Namens hem reageert Cor van Empel. Die zegt: ,,De bewoners van de appartementen mogen mij bellen. Dan kunnen we in gesprek over het onderhoud."

Van Empel weet niet exact wanneer, maar hij geeft aan dat er nog voor de winter een onderhoudsronde in de planning zit.

FOTO ONDER: In de kasteelgracht liggen omgewaaide bomen. (Foto: Jan Hermens).