SOFTBALSTERS TEN ONDER IN KIJKDUIN

Honkballers Ducks verspelen voorsprong

De honkballers van Ducks uit Boxtel speelden zondag hun voorlaatste competitiewedstrijd in Etten-Leur. De Boxtelaren leken in het duel met Stags op een zege af te stevenen, maar gaven een flinke voorsprong weg en leden een nederlaag.

Honkslagen van Yannick Brechenmacher, Sjors Gevers en een driehonkslag van Bram van der Horst brachten de score naar 0-2. Startend werper Jeroen van Nes begon goed. Mede door een driehonkslag van Jan van der Wielen werd in de tweede inning de score uitgebreid naar 0-3.

Ducks bleef het puntenaantal gestaag uitbreiden, terwijl Van Nes uitstekend werk leverde aan de andere kant van de bal. Tot in de vijfde inning Stags tot scoren kwam, wat de stand op 1-9 bracht. Ducks bleef echter punten pakken op honkslagen van Rogelio Cicilia, Kees van Dooremalen en Van der Wielen. Van der Horst sloeg daarbovenop ook nog een tweehonkslag: 2-13.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Boxtelaren. Tot de achtste inning: Stags wist elf punten te scoren door een scala aan honkslagen en twee fouten. Alles leek goed te vallen aan de zijde van Etten-Leur. De stand was 13-13.

Ducks kwam terug in de negende inning tot 13-14 op honkslagen van Van der Horst, Van Nes en een tweehonkslag van Cicilia. Maar hoe graag Ducks ook wilde winnen, alles leek in het nadeel van de Boxtelaren te werken. Stags kwam op gelijke hoogte en door een onfortuinlijke fout verloor Ducks de wedstrijd met een eindstand van 15-14.

Door dit verlies zakken de Boxtelse honkballers af naar de derde plek, met weinig hoop op het heroveren van de tweede plek. Het team heeft immers slechts één wedstrijd voor de boeg.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Bram van der Horst met drie uit vijf.

VROUWEN

In een zonovergoten Kijkduin speelden de softbalsters van Ducks zondag hun laatste dubbel. Een lastige wedstrijd tegen de koploper van de eerste klasse, de afdeling waarin en de Boxtelse vrouwen streden voor handhaving. Storks kwam al vroeg op voorsprong, maar vanaf de vierde inning wist Ducks terug te vechten. In deze inning zette de Boxtelse ploeg de voorsprong van de tegenstander (5-0) om in een gelijke stand. De druk lag nu bij Storks.

De opponenten kregen het steeds zwaarder tegen pitcher Rachel Koeyers. In de vijfde inning wist Ducks zelfs op voorsprong te komen door mooie honkslagen van Laura van Zetten en Colette Wind en werd het 5-6. Storks stond nu echter op scherp en wist zich in de laatste inning terug te vechten naar een eindstand van 8-7.
In de tweede wedstrijd kwam Ducks beter uit de startblokken. Het maakte drie punten in de eerste slagbeurt. Storks wist wel wat weerstand te bieden en scoorde tweemaal. Het bleef daarna lang stil aan beide kanten. Vanaf de zesde inning sloeg de vermoeidheid toe bij Ducks. Storks wist steeds meer grip te krijgen op de pitching van Inge van Geel en Pien Toemen. Door verschillende mooie honkslagen aan de zijde van Storks sleepte dit team de overwinning binnen: 10-6.

Janne de Haan, Colette Wind, coach Willem Termeer en trainer Merijn van der Heijden nemen afscheid van Ducks.

Uitslagen zaterdag 21 september

Ducks JS1 - Stags JS1        5-16

Gryphons AH3 - Ducks AH1        6-5

TwinsKickers - Ducks JH1        15-7

Nuenen PH2 - Ducks PH1        11-3

Uitslagen zondag 22 september

Storks DS1 - Ducks DS1        8-7

Storks DS1 - Ducks DS1        10-6

Ducks JH1 - Cheetahs JH1        6-12

Stags H2 - Ducks H2        5-16

Stags H1 - Ducks H1        14-13