STERKE COMPETITIESTART DOOR LENNISHEUVELSE PLOEG

LSV walst met gemak over SVSOS

De eerste tegenstander in de competitie was uiteindelijk een makkelijke prooi voor LSV. SVSOS uit Biest-Houtakker bood zeker in de eerste helft prima tegenstand, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Hoewel de eindstand van 4-0 anders doet vermoeden, had de ploeg uit Lennisheuvel het toch wat moeilijk.

SVSOS begon weliswaar sterker aan de wedstrijd dan LSV, maar de thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong. Dirk van der Struijk vond met een lange bal Wladimir Killie, die de bal met z'n linkervoet langs de doelman van de bezoekers tikte. Bij vlagen liet de thuisploeg verzorgd voetbal zien, maar naarmate de eerste helft vorderde ging het spel steeds meer op en neer. Doelman Maykel van Kasteren hield met twee prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd.

GOUDEN WISSEL

In de tweede helft werd speelde LSV erg onrustig, mede omdat de ploeg té graag wilde scoren. In de 65e minuut werd Bart van der Struijk diep gestuurd langs de lijn en speelde de bal goed terug naar het strafschopgebied. Een speler van SVSOS raakte de bal met de hand aan, waardoor de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Dirk ging achter het leer staan en schoot vervolgens de 2-0 binnen.

Kort na de strafschop viel Jarne van der Heijden in voor Job Kruijssen. Een gouden wissel, zo zou later blijken. Want niet veel later legde de diep gestuurde speler de bal vanaf de achterlijn goed terug op Abdel Malik Yachou. De aanvaller nam deze vol op de slof en schoot de derde treffer tegen de touwen. Vervolgens rondde Van der Heijden zelf zijn knappe actie af en zette de eindstand op het scorebord.

Met deze verdiende winst op zak, vertrekt LSV zondag naar Netersel, waar het eerste fluitsignaal om 14.30 uur klinkt.

FOTO BOVEN: Lars Kruijsen van LSV probeerde de keeper van SVSOS te omzeilen. De doelman wist dit echter te voorkomen. (Foto: Hans Verberk).

EERSTE PUNTEN VOOR BOXTELSE HANDBALLERS

Goed samenspel door rolstoelers HCB

De rolstoelhandballers van HCB '92 uit Boxtel traden zondag in Kwintsheul aan voor de eerste competitiedag. Ondanks wat technische problemen met de stoel van Carlo Knuwer, wist de ploeg de eerste punten binnen te sprokkelen.

Er stonden deze dag twee duels op het programma. De eerste was tegen SEW. Boxtel begon voortvarend en liep al snel drie doelpunten uit. Daarna verslapte de verdediging iets. De tegenstander wist te profiteren van de fouten die gemaakt werden. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, maar HCB liet ook veel kansen liggen. Daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 8-8.

SNELLE AANVAL

Na de pauze stonden de spelers klaar voor het duel tegen BFC. De Boxtelaren schoten uit de startblokken en binnen de kortste keren was het 4-0. Vooral de snelle aanvallen over verschillende schijven liepen goed. In de rust stond het nog 8-5, maar de ploeg voelde dat het dubbele cijfers ging schrijven. Dat lukte en door goed samenspel en samen verdedigen kwam de eindstand op 14-8. Daarmee gingen de punten mee naar Boxtel.

VC Blox riskeert met succes risico's

De volleybalvrouwen van VC Blox kenden dit weekend een flitsende start van het nieuwe seizoen. Het snelle aanvalsspel zorgde in de voorbereiding al dat de drie oefenwedstrijden tegen teams uit hogere klassen werden gewonnen. Met deze prima voorbereiding ging het team met een goed gevoel naar het voorbereidingstoernooi in Eindhoven. Ook daar werd de wedstrijd tegen Hajraa in winst omgezet.

De opdracht van de dag was om vier sets naar zich toe te trekken met snel risicovol spel. In de eerste set ging dat de Boxtelse volleybalvrouwen niet goed af. Hajraa had de verdediging namelijk prima op orde en Blox keek dan ook lang tegen een achterstand aan.

Maar naarmate het gevarieerde aanvalsspel van de ploeg ging draaien, liepen de vrouwen gestaag in. Van Pinxteren wist als spelverdeelster iedereen goed aan het werk te zetten. Penninx verschalkte met afwisselende smashes steeds het blok van de tegenstander en Steenbakkers en Van Meurs hielden het blok van Hajraa goed aan het werk door afwisselende looplijnen en goede timing. De eerste set ging dan ook met 25-19 naar Blox.

STERK

De tweede set was overduidelijk voor de Boxtelse vrouwen. Met korte passes en veel snelheid verdeelde Van Pinxteren subliem de aanvallen vanuit alle posities. Ondanks wat verliespunten speelden alle teamleden een sterke set en brachten zij samen de winst naar 25-14.

Het ging pas echt spannen in de derde set omdat Hajraa vanaf toen goed partij gaf met een prima verdediging en een aanval die meer uit de verf kwam. Wederom keek Blox lang tegen een achterstand aan. De Boxtelse volleyvrouwen bleven echter vertrouwen op de eigen kwaliteiten en ook nu werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong en zelfs een minimale winst: 25-21.

GEEN ANTWOORD

Door de overwinning in de derde set was in de laatste het verzet van Hajraa gebroken. Blox wist de vierde ronde met gemak uit te spelen.

De Eindhovense ploeg had geen antwoord

op de explosieve aanvallen van de Boxtelse vrouwen. Met 25-13 werd de set en de wedstrijd binnen gehaald.

Hiermee zijn de eerste vijf belangrijke punten voor Blox binnen. De ploeg heeft haar zinnen op het kampioenschap gezet en hoopt dat doel in de volgende wedstrijd op 5 oktober in Odiliapeel verder vorm te geven.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 19 oktober om 12.30 uur in sporthal De Braken.