Fascisme


Met telkens verder stijgende verbazing lees ik de stukjes van de heer Pel in Brabants Centrum. Dit keer (BC 19 septebert - red.) wordt Greta Thunberg, een 16-jarige Zweedse klimaatactiviste die onlangs de VN klimaattop heeft toegesproken, in hetzelfde mandje gegooid met fascisme, antisemitisme en jihadistisch islamisme. Er worden historici uit 1947 en filosofen bij gehaald om dit alles aan elkaar te knopen en met elkaar te verbinden.

Bij de redactie van Brabants Centrum gaat blijkbaar geen rode lamp knipperen en gaan bellen geen rinkelen dat dit echt niet kan, ook niet vanaf een vrije tribune. De ophef is begonnen door het dragen van een T-shirt. Ik citeer een post van Greta Thunberg van 26 juni jongstleden: Yesterday I posted a photo wearing a borrowed T-shirt that says I'm against fascism. That T-shirt can apparently to some be linked to a violent movement. I don't support any form of violence and to avoid misunderstandings I've deleted the post. And of course I am against fascism. Het lijkt mij duidelijk genoeg. Dit had de redactie ook even kunnen checken alvorens tot plaatsing over te gaan.

        JOOST VAN DER PLUIJM


ProRail laat negen wissels bij Boxtel weghalen

ProRail laat tussen donderdag 17 en maandag 21 oktober negen wissels verwijderen en twee stuks vernieuwen op het spooremplacement in Boxtel.

Vier dagen lang rijden er bussen in plaats van treinen tussen Eindhoven en Boxtel. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober wordt de inzet van bussen uitgebreid; dan is er ook geen treinverkeer tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch alsmede Eindhoven en Tilburg.

Aannemer Swietelsky voert het werk in Boxtel uit. Het bedrijf verwijdert onder meer de wissel die naar het Duits Lijntje leidde. ProRail verwijdert wissels die weinig of niet worden gebruikt om te besparen op onnodig onderhoud. Bovendien voorkomt de spoorbeheerder zo wisselstoringen.Tijdens de buitendienststelling vindt ook regulier onderhoudswerk plaats op de reeds genoemde trajecten.


Maandelijkse walk & talk voor werkzoekenden

Elke maand is er in Babel Bibliotheek Boxtel een Walk & Talk, een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Dinsdag 1 oktober is de eerstvolgende.

De Walk & Talk duurt van 10.00 tot 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Dit keer wordt behandeld wat een uitzendbureau kan betekenen in de zoektocht naar een passende baan. Arbeidsbemiddelaar Geertje de Rooij begeleidt de activiteit.