Irene verkijkt zich op onbekende tegenstander

De spelers van voetbalclub Irene traden zondag aan voor het openingsduel van de competitie tegen FC De Rakt. Een tegenstander die zij niet eerder in wedstrijdverband troffen. Het team uit Gemonde kende een nagenoeg fitte spelersgroep en zag de wedstrijd in Uden met vertrouwen tegemoet. Het bleek een inschattingsfout...

In de eerste minuten van de wedstrijd tastten beide teams elkaars kunnen af. De Udenaren lieten Irene het balbezit hebben en zakten grotendeels terug op eigen helft. Na een kleine tien minuten stuurde Gijs Voets van Irene met een mooie steekpass Owen van Lith alleen op de keeper af. Hij werd echter onreglementair gestopt, waardoor de Gemondenaren een strafschop mochten nemen. Van Lith schoot deze beheerst binnen en bracht Irene op een 1-0 voorsprong.

FC De Rakt zette vervolgens meer druk naar voren; de gasten kregen het daardoor lastiger. Echte kansen leverde dat echter nog niet op voor de thuisploeg. Irene nam zelfs afstand. In de twintigste minuut kreeg de ploeg uit Gemonde iets voor de middellijn een vrije trap toegekend. Stijn Memelink ontving de bal, speelde zich goed vrij in het zestienmetergebied en tikte beheerst de 0-2 binnen.

Met deze stand leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar na deze tweede goal ging alles mis. De Udenaren zetten nog meer druk en Irene wist zich geen raad meer. Het team toonde ook niet de beleving om de 2-0 voorsprong te verdedigen. FC De Rakt kon in een kwartier tijd drie keer scoren, vooral door slap en slecht verdedigen van Irene.

EVENWICHT

In de tweede helft toonde Irene wel de wil om te winnen, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht kwam. Desondanks had de thuisploeg de betere kansen. Deze wist zij echter niet te benutten, waardoor Gemonde hoop hield. Een kwartier voor het einde werd die hoop alsnog de grond in geboord toen de linksbuiten van FC De Rakt een voorzet vanuit vrijstaande positie bij de tweede paal gemakkelijk binnen mocht schieten.

Irene probeerde nog wel een vuist te maken en ging, onder aanvoering van de goed spelende Ferdy van Zon, op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er echter niet meer.

Het 4-2 verlies zorgde voor een teleurstellende opening van het nieuwe seizoen voor Irene. Zondag 29 september om 14.30 uur is de thuiswedstrijd tegen WHV uit Loosbroek.

Liempde

Boscursus

Natuurwerkgroep Liempde start in december met een cursus over leembossen door Ger van den Oetelaar en bomendeskundige Toon Ondersteijn. Er is plek voor 25 deelnemers, die vijf cursusavonden en vier excursies krijgen. Deelname kost vijftig euro voor leden; niet-leden betalen tien euro meer. Aanmelden: info@natuurwerkgroepliempde.nl.