Afbeelding
Foto:

JNW MAAKT KINDEREN ENTHOUSIAST VOOR EIGEN OMGEVING

Nieuwe 'wachters' duiken groene wereld in

RENS VAN DEN ELSEN

Vol trots laten ze hun oorkonde en button zien. De vijf nieuwe leden van Jeugdnatuurwacht Liempde (JNW). Zondag ging het seizoen van start met een eerste activiteit. ,,Het is dan traditie dat we de nieuwelingen even in het zonnetje zetten", aldus begeleider Hans Bakx van de JNW.

Iedere maand komen de nu dertien leden van de Liempdse club samen om activiteiten te ondernemen in de buitenlucht. Bakx: ,,De ene keer gaan we paddenstoelen zoeken, dan weer padden overzetten of een vogelhuisje timmeren, we verzinnen steeds weer iets nieuws. Op die manier willen we de kinderen leren om de natuur te waarderen en ze zijn lekker buiten bezig, dat is ook belangrijk."

Zondagmorgen werden alle nieuwe leden van de JNW door voorzitter Margreet van Laarhoven geïnstalleerd aan de rand van de akker aan de Heuvelstraat in Liempde, omgeven door groen dus. Na dit 'officiële' deel en het fotomoment, gingen de kinderen aan de slag met natuurlijke materialen om daar een beest mee te vormen. Ze gebruikten gras, maïs, takjes en bladeren die de leiding had verzameld. ,,De kinderen vinden het ontzettend leuk om op een speelse manier kennis te maken met de natuur", geeft Bakx aan.

LID WORDEN

Hoewel zondag de oorkondes al zijn uitgereikt, zijn nieuwe natuurwachters altijd welkom, benadrukt Bakx. ,,Het hele jaar door mogen zij zich bij ons melden en aan de activiteiten deelnemen. Hoe meer kinderen, hoe leuker", geeft hij aan. De volgende bijeenkomst is zondag 6 oktober. Aanmelden is mogelijk via e-mail: jnwliempde@gmail.com of via Bakx op telefoonnummer 06-30 54 39 76.

FOTO BOVEN: Op de voorste rij in willekeurige volgorde: Mika de Kroon, Yente Hermans, Johah de Leest, Thijs Ham en Martijn Veroude. Zij kregen zondag een oorkonde omdat ze lid zijn geworden van de Jeugdnatuurwacht Liempde. Achter hen zitten Anouk Veroude, Anne van der Schoot en Skye van de Wiel. (Foto: Albert Stolwijk).