Al meer dan twintig jaar vertolkt het Boxtelse Dükerskoor smartlappen en zeemansliedjes. Maandagavond presenteerde het gezelschap zich in een nieuwe outfit. (Foto: Peter de Koning).
Al meer dan twintig jaar vertolkt het Boxtelse Dükerskoor smartlappen en zeemansliedjes. Maandagavond presenteerde het gezelschap zich in een nieuwe outfit. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ZANGERS EN ZANGERESSEN PRESENTEREN NIEUW TENUE

Dükerskoor verruilt zwart voor blauw

Nadat tien jaar lang de hoofdkleuren zwart en roze waren, hebben de leden van het Boxtelse Dükerskoor zich in het blauw gestoken. Maandagavond, tijdens de maandelijkse meezingavond in grand café Rembrandt, presenteerde het koor de nieuwe outfit.

Het Dükerskoor vertolkt sinds 1998 smartlappen en zeemandsliedjes. Maandagavond werden, net als op andere meezingavonden, tekstbundels uitgereikt aan de bezoekers. Voor de pauze zongen de leden van het koor in hun oude uitmonstering, het tweede deel werd verzorgd in het nieuwe tenue.

De vrouwen dragen voortaan lichtblauwe blouses, de mannen een koningsblauw overhemd. Een veelkleurige sjaal completeert de outfit van de koorleden. Blauw straalt rust, vreugde en vriendelijkheid uit; de veelkleurige sjaal warmte, feest en vreugde, stelt de kledingcommissie van het koor.

NIET GROTER GROEIEN

In tegenstelling tot veel andere zanggroepen kampt het Dükerskoor niet met een tekort aan leden.

,,We zijn al vanaf het begin met zestig mensen. Groter groeien willen we niet, omdat je dan niet overal kunt optreden. Voordeel van onze omvang is dat we aan vrijwel alle aanvragen kunnen voldoen, omdat we altijd een goede bezetting kunnen presenteren", meldt bestuurslid Tonn Peters. De muzikale leiding is momenteel in handen van Geertje Schellekens en Frits van Oers.

BOXTEL OOST DAG

Hoogtepunten dit jaar waren onder meer de twee optredens voor de bewoners van Zorggroep Elde Maasduinen en voor mantelzorgers in de spiegeltent die drie weken lang was opgetrokken in kasteelpark Stapelen.

Zondag 29 september is het Dükerskoor opnieuw te beluisteren; dan treedt het gezelschap op tijdens de Boxtel Oost Dag, een evenement waaraan het al zeven jaar op rij meewerkt.