Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

GILDEGROET EN MILITAIR OPTREDEN IN GEMEENSCHAPSHUIS DE ROTS

Veteranen staan stil bij bevrijding

Gemeenschapshuis De Rots stond zaterdag in het teken van de elfde veteranendag. Maar liefst 65 oud-militairen uit Boxtel en Sint-Michielsgestel kregen samen met hun partners een middag voorgeschoteld waarbij natuurlijk ook werd stilgestaan bij de herdenking van 75 jaar bevrijding.

Na de opening door voorzitter Theo Raaijmakers van stichting Veteranen Boxtel, kreeg burgemeester Fons Naterop het woord. Hij bracht onder meer het einde van de Tweede Wereldoorlog in herinnering en vertelde hoe zijn vader daarin een rol speelde als een van de bewakers van een op last van de Duitsers ontruimd gebied. Het daarover vertellen emotioneerde hem nu nog zichtbaar.

Burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel was ook uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, maar door een fout in zijn agenda moest hij verstek laten gaan.

GILDEGROET

Na deze officiƫle plichtplegingen werd stilgestaan bij de gevallen militairen. Hetgeen gebeurde met een uitvoering van The Last Post en twee minuten stilte, afgesloten door het Wilhelmus. De gildes uit Liempde en Boxtel brachten vervolgens op het veldje naast het gemeenschapshuis een gildegroet voor alle aanwezigen.

Het herdenken van 75 jaar Operatie Market Garden en de bevrijding klonk ook door in de optredens van de Sergeant Wilson's Army Show. De gezongen melodieƫn uit de veertiger en vijftiger jaren werden met zichtbaar genoegen ontvangen door de bezoekers. Hierna was het tijd voor de 'blauwe hap', een Indonesisch lopend buffet, dat gretig aftrek vond, ook onder de uitgenodigde gildeleden.

ONTMOETEN

De namiddag stond naast de optredens vooral in het teken van samenzijn, ontmoeten en bijpraten onder het genot van een drankje. Tegen half vier werd de geslaagde dag afgesloten en kregen alle veteranen als aandenken een paraplu met het veteranenlogo mee naar huis.

FOTO ONDER: Het was de elfde keer dat veteranen uit Boxtel en Sint-Michielsgestel bij elkaar kwamen om te gedenken en bij te praten. Er werden dan ook twee minuten stilte in acht genomen in gemeenschapshuis De Rots.. (Foto: Ruud van Nooijen).