Afbeelding
Foto: Ralph Dikmans

Ans van der Plas wint regiomix van JBV De Walnoot

Het wekelijkse open regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot eindigde maandag met een overwinning van Ans van der Plas. Zij behaalde 25 punten in drie gewonnen partijen.

Leo Bekers volgde haar op de voet met 24 punten. Hans van der Aa werd derde met 22 punten, gevolgd door Jo Hanegraaf met een score van vijftien. Jan van Vught liet acht punten noteren, goed voor een vijfde plaats. Ad Voermans kwam tot vijftien punten in twee wedstrijden, Jan Pennings tot dertien.

Elke maandag vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om op de banen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot aan de Selissenwal 25 mee te spelen. Op dinsdagen en donderdagen kan iedereen die kennis wil maken met de sport vanaf 13.00 uur op de banen terecht.


Tennisvereniging De Peppelieren opent padelbanen

De Liempdse tennisvereniging De Peppelieren bestaat vijftig jaar en viert dat het komend weekend met een feestprogramma. De opening van twee padelbanen is onderdeel van de feestelijkheden in het sportpark aan de Hogenbergseweg 50.

Clubvoorzitter Antoine van der Velden: ,,Als het even droog blijft deze week, dan zijn de padelbanen af. Zondag 29 september om 13.00 uur is de opening. Daarvoor hebben we oud-spelers van het Nederlands team weten te strikken en onze eigen trainer doet mee." Van der Velden zelf is eveneens bij de opening betrokken.

KOEKENPANTENNIS

Zaterdag 28 september begint het feestweekend rond de klok van 12.45 uur met een demonstratie padel. De sport combineert elementen van tennis en squash. Diezelfde dag start ook een racketlontoernooi. Een racketlonwedstrijd bestaat uit vier racketsporten die de deelnemers na elkaar beoefenen. Officieel gaat het om tennis, squash, badminton en tafeltennis. Bij De Peppelieren handelt het om tafeltennis, padel, badminton, koekenpantennis en beachtennis. Bovendien staat er een servicesnelheidsmeter.

Zondagochtend is er een brunch voor leden die zich hiervoor hebben aangemeld, waarna het padelprogramma begint. ,,De komende maanden introduceren we de sport nader bij onze leden."


Cas Dikmans jongste houder van zwarte band

De jarenlange taekwondotraining van Cas Dikmans (14) heeft zaterdag zijn vruchten afgeworpen. Onder het toeziend oog van master Peter Sanders en zijn eigen leraar Ad Dekker, wist de jonge Boxtelaar zijn zwarte band te behalen (foto rechts). Daarmee is hij de jongste houder in de lokale taekwondoschool.

Dikmans trainde al vanaf zijn achtste jaar voor dit moment. Tijdens zijn examen liet hij zien zijn tuls (een soort schijngevecht) goed te beheersen. Hij moest drie planken breken met een stoot, een trap en een achterwaartse vliegende trap. Alle drie de balkjes gingen in één keer door. Samen met zijn sparringmaatje Areeb Abbas Ashraf (16) demonstreerde Cas de stepsparring. Deze techniek, waarbij telkens een aanval gepareerd wordt met een vaststaande verdediging, verliep vlekkeloos.

Al deze technieken kwamen samen in een hosinsul (zelfverdediging), waarbij de jongens samen een verhaal ingestudeerd hadden dat zo in het dagelijks leven zou kunnen gebeuren. Een mobieltje werd uit de handen gestoten, waarna een ruzie ontstond. Deze routine was goed gerepeteerd en volledig gechoreografeerd door de twee jonge taekwondoka's en dat maakte indruk op de jury.

Tot slot diende Cas zijn scriptie te verdedigen, die hij eerder had ingeleverd. Zijn doel om er te zijn voor kinderen die gepest worden en ze zo te helpen met taekwondo kon op veel bijval rekenen. Daarmee slaagde hij voor de zwarte band.

SABUM

Naast Cas slaagden Alex van Vreede, Tilila Marouche en Areeb Abbas Ashraf van Taekwondoschool Dekker voor de eerste Dan. Atmane Qoubbane haalde zijn vierde Dan en mag zich vanaf nu Sabum noemen. (Foto rechts: Ralph Dikmans).