Karakteristiek tijdperk in Boxtel komt tot leven

Een gids van VVV Boxtel geeft zondag 29 september weer een verrassende rondleiding door het dorp. Dit keer staat de naoorlogse architectuur op het programma. Een periode die bekend staat als saai, sober en truttig.

Dat beeld kleefde ook aan de gebouwen uit die tijd. Die konden het beste zo snel mogelijk worden vervangen. De laatste jaren komt men hierop terug. Een aantal bouwwerken staat zelfs op de nominatie om een beschermde status te krijgen. De VVV-gids brengt deelnemers langs karakteristieke gebouwen uit die tijd. De rondleiding start om 11.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt 36.

AANMELDEN

Mensen die zich willen aanmelden voor de wandeling, kunnen dat doen in het VVV-kantoor aan de Markt 36 of via e-mail: info@vvvboxtel.nl. Telefonisch is de VVV te bereiken via de telefoonnummers (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. De tochten duren een tot anderhalf uur. Deelname kost twee euro. Het hele programma van rondleidingen is in te zien op www.beleefboxtel.nl.


Festival over duurzaamheid op De Kleine Aarde

Op De Kleine Aarde aan het Klaverblad in Boxtel vindt van 8 tot en met 10 oktober het festival In Our Nature plaats. Deze kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen gaat onder meer over duurzaamheid en de toekomst van de aarde.

De organisatoren, Podium Circulair en The Turn Club, willen hier de creatieve kant van mensen samenbrengen met de kennis van de natuur zelf. Het festival gaat dinsdag 8 oktober om 17.00 uur van start met een openingsdebat met onder meer provinciebestuurder Anne-Marie Spierings. Aanmelden kan via: frida@podiumcirculair.nl.

PROGRAMMA

Woensdag 9 oktober zijn Wouter van Eck (voedselbossen), muzikant Bart van Dongen, kunstenaars Juul Rameau en Matthijs Bosman, componist Imre Ploeg, socioloog en schrijver Ruben Jacob en dj en duurzaam denker Jan Douwe Kroeske te gast. Donderdag 10 oktober kunnen bezoekers meepraten met Vera Bachrach, Conny Berge (Donut Economy), Lydia Fraaije (biomimicry architect), muzikant Achim Heine, Noortje Braat & Egon Kracht en diverse dichters. Kaartjes via www.inournaturefestival.nl.