BLAUW-WITTEN HEBBEN HET ZWAAR

Forse nederlaag door zwak spel Essche Boys

Het vaandelteam van Essche Boys heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen een gevoelige nederlaag geleden. Op bezoek bij VOW in Zijtaart werd het maar liefst 5-1 voor de thuisploeg.

De blauw-witten begonnen nog wel sterk aan de wedstrijd en creëerden een aantal goede mogelijkheden. Esch kwam zelfs nog op voorsprong door Luuk Wolfs, na een uitstekende pass van Lars van Wanrooij. Hierna kreeg VOW weliswaar een paar kansen, maar had Wolfs aan de andere kant de marge moeten verdubbelen. Hij faalde echter oog in oog met de keeper van Zijtaart.

Vrijwel direct daarna maakte VOW de gelijkmaker. De bal werd over de verdediging gespeeld en koelbloedig afgerond door de aanvaller van de gastheren. De wedstrijd kantelde hierna volledig en Essche Boys kwam er zelf niet meer uit. Dit resulteerde in een tweede tegendoelpunt vijf minuten voor rust. De Zijtaartse aanvaller werd simpel weggestuurd door een van de middenvelders. Met een 2-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

FORCEREN

Na de rust kwam Essche Boys meteen onder druk te staan. Het was dan ook wachten op de 3-1 van VOW. Die viel na een uur spelen. De vrijstaande spits kopte een puike voorzet knap raak. De gasten probeerden met omzettingen in het spel nog een aansluitingstreffer te forceren, maar slaagden daar niet in. Het was namelijk Zijtaart dat de wedstrijd helemaal in het slot gooide. Een bal op de achterlijn werd nog geblokt door Rob van Rooij, maar op miraculeuze wijze verdween de bal achter de Essche keeper Bart Spooren: 4-1. Alsof dat niet erg genoeg was, viel ook nog de 5-1. Tim van Velthoven zat nog goed tussen een pass van VOW, maar de bal viel vervolgens zomaar voor de voeten van de aanvallende thuisspeler die de bal tegen de touwen schoot.

STUK BETER

Essche Boys speelde zwaar ondermaats en zorgde er zo voor dat de tegenstander een gemakkelijke middag had. Volgende week voetbalt de ploeg in eigen huis tegen Vorstenbossche Boys. Het moet dan een stuk beter op alle fronten willen de Esschenaren kans maken op een overwinning. De aftrap in het sportpark aan de Witvensedijk is om 14.00 uur.

MUNSELPLOEG VERLIEST VAN AVESTEYN

Boxtel doet zichzelf de das om bij seizoenstart

RKSV Boxtel kende geen goede start van het nieuwe voetbalseizoen. Zondag verloor het elftal van een inspiratieloos Avesteyn uit Dinther. De Munselploeg speelde zelf echter ook zonder bezieling en dat deed de Boxtelaren de das om.

Beide ploegen zijn bekend met elkaar, aangezien zij vorig jaar ook in dezelfde klasse uitkwamen. Met een thuiswedstrijd als seizoensopening, zou je denken dat de spelers van Boxtel zichzelf van hun beste kant wilden laten zien. Dat kwam echter niet terug in het spel. De gedrevenheid was ver te zoeken. Dit gold overigens ook voor Avesteyn; dat team kwam net zo ongeïnspireerd over. In de eerste helft creëerden de teams dan ook vrijwel geen kansen.

FYSIEK

In de tweede helft was het spel niet veel beter. Het kenmerkte zich vooral door fysieke duels en het spelen van lange ballen naar voren. In de 52e minuut wisselde Avesteyn voor de eerste keer en nam Arne Dielissen de plaats in van Mark Pierlo. RKSV Boxtel was op dat moment vaker aan de bal, maar kon niet gevaarlijk worden.

Na een uur spelen kreeg Avesteyn een tweetal corners, maar vond ook daaruit het net niet. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de gasten. Joost Goijaarts tekende voor de 0-1. De gifbeker van Boxtel bleek nog niet helemaal leeg want nog geen minuut later stond het al 0-2 via een onfortuinlijk eigen doelpunt van Mitchell Vogels. Hij plaatste een terugspeelbal buiten het bereik van zijn keeper in de hoek van het doel.

De thuisploeg wisselde nog een paar keer en liet onder meer Luis Miguel Ferreira Queridinha uit het JO17-1-team zijn debuut maken in de hoofdmacht. Het mocht echter niet baten. De Munselploeg start het seizoen puntloos in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

De rood-witten zullen uit een ander vaatje moeten tappen om dit seizoen mee te doen voor een hoge klassering. Zondag 29 september reist RKSV Boxtel af naar Heusden om te spelen tegen HHC '09. De bal rolt vanaf 14.30 uur.