Beheerder Wim van der Velden uit Liempde arriveert met paard en wagen bij de Kinderboederij aan het Apollopad in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Beheerder Wim van der Velden uit Liempde arriveert met paard en wagen bij de Kinderboederij aan het Apollopad in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Hooibalen lossen op laatste werkdag bij Kinderboerderij

Hij keek verbaasd op toen hij dinsdagochtend aanstalten maakte om aan zijn laatste werkdag te beginnen. Wim van der Velden uit Liempde stopte na zeven jaar als beheerder van de Kinderboerderij in Boxtel. Met paard en wagen werd hij thuis opgehaald...

Van der Velden gaat van zijn pensioen genieten en wordt opgevolgd door Maria Jeurissen. Op zijn laatste werkdag zou hij op de Kinderboerderij alle vrijwilligers trakteren waarmee hij samenwerkte. Een platte kar volgeladen met balen hooi reed bij de Liempdenaar voor om hem naar zijn werkplek te brengen.

Alleen maar trakteren was er niet bij. Ook het hooi moest nog even in de vorige week feestelijk geopende dwarsdeelschuur opgeslagen worden. In een ouderwetse boerenkiel draaide Van der Velden daar zijn hand niet voor om. Met de riek loste hij met speels gemak zijn vrachtje.

Kinderboerderij Boxtel gaat andere openingstijden hanteren. Vanaf dinsdag 1 oktober is publiek er welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur. In de weekenden is de poort van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Vrijdag 4 oktober, op Werelddierendag, worden van 14.00 tot 15.30 uur gezonde traktaties gemaakt en uitgedeeld aan de dieren. Deelname is gratis.

Beheerder Wim van der Velden uit Liempde arriveert met paard en wagen bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).


Karin Bloemen laat jazz herleven in Podium Boxtel

Een eerbetoon aan jazz- en soulmuziek. Dat wil theaterster Karin Bloemen morgen, vrijdag 27 september in Podium Boxtel op de planken brengen met haar show 'Billie, Aretha, Norah, Amy... Karin'. Daarmee toert de cabaretière en zangeres langs de kleinere zalen in het land. ,,Bekende en minder bekende liedjes in een nieuw, swingend jasje gestoken door de Old School Band", zoals ze het zelf beschrijft.

De theaterdiva heeft voor een jazzrepertoire gekozen omdat dit genre in Nederland steeds minder te horen is. ,,Dat is jammer, want jazz is prachtige muziek. Lastig weliswaar, maar daardoor niet minder mooi", legt ze uit.

De namen uit de titel zijn voor iedereen wel herkenbaar: Billie Holliday, Aretha Franklin, Norah Jones en Amy Winehouse. Bloemen: ,,Maar het blijft niet alleen bij deze artiesten hoor. We hebben een wereldrepertoire opgebouwd met bijvoorbeeld ook nummers van Stevie Wonder en Prince."

Bezoekers kunnen volgens haar een wervelende show verwachten. ,,Stilzitten wordt lastig. Ook in Boxtel verwacht ik dat", grinnikt Bloemen. Haar echtgenoot Marnix Busstra speelt gitaar in de Old School Band. ,,De groep zit barstensvol ervaring en talent, dat mag het Nederlandse publiek ook wel eens zien."

De voorstelling in Podium Boxtel begint morgen om 20.15 uur. Kaartjes kosten 26 euro en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij cadeauwinkel Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) of via de website www.podiumboxtel.nl.

FOTO ONDER: Karin Bloemen vertolkt morgenavond jazzmuziek in Podium Boxtel. (Foto: Nick van Ormondt).

Afbeelding