Boxtelse jongeren 'op reis' tijdens Kinderboekenbal

De landelijke Kinderboekenweek duurt van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober. Ook Boxtel staat hier bij stil. Vrijdag 4 oktober vindt namelijk het Boxtelse Kinderboekenbal plaats in de Sint-Petrusschool en Bibliotheek Babel Boxtel aan de Burgakker.

De avond is bedoeld voor kinderen uit de groepen zeven en acht. Zij kunnen aan allerlei activiteiten deelnemen met als thema 'Reis mee'. Er kan geknutseld worden, er is een landenquiz en er zijn meerdere sportieve spellen.

SAMENWERKEN

Medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel organiseren de feestelijke bijeenkomst. Zij werken samen met de leraren van een groot aantal Boxtelse scholen. Het festijn begint om 19.00 uur en duurt tot 21.15 uur.


Sinterklaas logeert weer in kasteel Stapelen

Het lijkt nog ver weg, maar de pepernoten liggen alweer in de winkel en dus is ook Sinterklaas druk bezig met zijn reis naar Nederland in november. De goedheiligman stuurde ons een goed bericht: hij blijft dit jaar weer slapen in kasteel Stapelen. Het is de vijfde keer dat de Sint hier zijn intrek neemt.

Sint-Nicolaas arriveert zondag 17 november bij de Zwaanse Brug in Boxtel, waarna de feestelijke intocht door het dorp volgt. Vanaf maandag 18 november worden de kinderen van de scholen in Boxtel en Esch, net als andere jaren verwacht voor een bezoek aan de Sint en zijn pieten.

PERSOONLIJK

De organisatie in Boxtel is reeds gestart met de voorbereidingen op het jaarlijkse kinderfeest. In aanloop van het spektakel stuurt de bebaarde heilige binnenkort nog een persoonlijk bericht. Vanaf 1 november is ook de website www.stapelopsint.nl weer live.