Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Dommeltheater op zoek naar roeiers

Een stoet van vijftien vaartuigen glijdt zondag 22 september vanaf 14.00 uur over de Dommel. Hoewel de rivier stroomt, is wel enige aandrijving nodig om de vlotten voort te stuwen. ,,We zoeken dan ook nog ervaren roeiers", meldt Paul van Alphen van stichting Dommeltheater.

,,Peddels hoeven ze niet mee te brengen, daar zorgen wij voor. Het draait vooral om spierkracht en conditie. En de roeiers moeten zondag tussen 13.00 en 16.00 uur beschikbaar zijn." Minstens zo belangrijk als roeien is sturen. Vooral omdat de deelnemers meerdere bruggen tegenkomen. Het is zaak dan zoveel mogelijk het midden van de rivier te houden, omdat de pontons anders de bruggenhoofden raken. Over hoofden gesproken, de mensen op de vaartuigen moeten regelmatig door de knieën, want zo hoog zijn de bruggen niet. Van Alphen: ,,Ook voor andere hand- en spandiensten kunnen we nog vrijwilligers gebruiken." Aanmelden kan via e-mail: info@dommeltheater.nl.

Pagina 17: 'Buurtvrouwen wringen en wrijven'.

FOTO BOVEN: Vrijwilligers varen een ponton naar zijn plaats. Op het drijvende podium opent Boxtel's Harmonie zondag om 12.30 uur bij de Zwaanse Brug muzikaal het Dommeltheater. De organisatoren zoeken meer van dergelijke roeiers. (Foto: Bas van den Biggelaar).