Kampina maar overkappen?


Wat is er op tegen om ons dûrpke Lennisheuvel uit te breiden met een gezellig woonwijkje achter Den Eijngel? Niet zoveel dacht ik. Maar sinds kort doet zo'n bouwplannetje nogal wat stof opwaaien. Stikstof om precies te zijn. Plaatselijk zijn de wolken stikstof zo dik dat ze sommige lieden het uitzicht belemmeren.

Neem nou zo'n club in Den Dungen. Het Groene Hart. Heel druk in de weer met bescherming van de natuur, maar blind voor andere belangen. De belangen van Lennisheuvel bijvoorbeeld. Volgens Het Groene Hart zou de bouw van 85 woningen achter Den Eijngel nogal wat problemen veroorzaken. Nu proberen wij ons te verplaatsen in de zorgen van Het Groene Hart, maar heeft Het Groene Hart zich ooit verdiept in de zorgen van Lennisheuvel? Voor de leefbaarheid hebben we dat woonwijkje toch echt nodig. Enerzijds om onze oudjes in het dorp te houden. Anderzijds hebben we dringend behoefte aan jonge aanwas om het voortbestaan van de school te waarborgen. De school waar ouders elkaar ontmoeten. Waar tussen kinderen de eerste vriendschappen ontstaan voor het leven. Leuke activiteiten beginnen vaak op het schoolplein. Maar tja, die natuurgebieden gooien roet in het eten.

Tijdens de informatie- en inloopavonden was Het Groene Hart nooit aanwezig. Nooit hebben ze de dialoog gezocht om samen tot een oplossing te komen. Nooit hebben ze toenadering gezocht om zich te verdiepen in de achtergrond van de plannen. Nee, wachten tot na tien jaar alles klaar is en dan een bezwaar indienen! Het zicht op Den Eijngel in het gedrang? Hoezo? Er was al een bouwkavel aan de Mijlstraat zónder het bouwplan. Daar verandert niets aan. Jammer dat zo'n club alleen bezig is met zichzelf te profileren. Lennisheuvel verdient beter. Hier moeten we toch wat aan kunnen doen? Is het een idee om de Kampina te overkappen?

        TOON VAN GRINSVEN

        Commissie Ruimtelijke Ordening

        Lennisheuvel - CROL