Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, muzikanten?

Veel ervaring met optredens hebben ze niet, maar jonge muzikanten Rob Hermans (11), Renée Jansen (11), Thije van Duren (9) en Thomas Jansen (8) lieten zich zondag van hun beste kant zien tijdens het concert Let's Play Music. Het optreden van de twee harmonieën uit Boxtel en de twee fanfares uit Liempde en Lennisheuvel vond plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel en gaf het publiek en de instrumentalisten de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen.

Wat bijzonder dat jullie voor elkaar optreden. Van welke muziekvereniging zijn jullie lid? Rob: ,,Ik ben lid van fanfare Arnoldus uit Lennisheuvel. Maar omdat ik de enige leerling ben, speel ik in het zogenaamde piepbandje van Boxtel's Harmonie." Thije: ,,En daar ken ik Rob van want ik ben lid van Boxtel's Harmonie." Thomas: ,,Ik speel in de slagwerkgroep van fanfare Concordia uit Liempde." Renée: ,,Ik speel al drie jaar bij de Gildenbondsharmonie."

Welk instrument bespelen jullie? Renée: ,,Al drie jaar lang de klarinet. Daarvoor probeerde ik verschillende instrumenten uit. Het werd dus klarinet, want de klank is zó mooi." Thije: ,,Ik speel daarom ook klarinet, maar ook omdat mijn opa het instrument bespeelt." Rob: ,,De trombone, net als mijn opa en oom. Je kunt met het instrument schuiven en daardoor grappige tonen maken. En het is een enorm groot instrument. Daar val je mee op." Thomas: ,,Ik ben slagwerker. Meestal speel ik op de snaredrum, maar af en toe ook op de bongo en de bassdrum. Een gaaf instrument omdat ik er het ritme mee bepaal. En omdat ik samen met mijn vriendin in de slagwerkgroep kan spelen."

Wat vinden jullie zo tof aan spelen in een orkest? Renée: ,,Het is heel gezellig om samen te spelen met andere kinderen." Rob: ,,Soms speel ik een solo, daar houd ik wel van. En verder: samen met de slagwerker vorm ik als trombonist de basis van het orkest." Thomas: ,,Muziek maken met andere kinderen is tof. Optredens zijn iets om naar uit te kijken. En ik zou heel graag willen dat we samen in één orkest spelen." (Tekst en foto: Linda van de Wiel)