Deze trouwe medewerkers van Wagenaars en MSD vormen mede het fundament van de bedrijven. Ze zijn van grote waarde voor Wagenaars en MSD. Henk van der Eerden ontbreekt op de foto in verband met zijn vakantie. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Deze trouwe medewerkers van Wagenaars en MSD vormen mede het fundament van de bedrijven. Ze zijn van grote waarde voor Wagenaars en MSD. Henk van der Eerden ontbreekt op de foto in verband met zijn vakantie. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

WAGENAARS EN MSB EREN JUBILARISSEN

Trouwe medewerkers waardevol voor bedrijf

Recyclingbedrijf Wagenaars en Milieuservice Brabant (MSB) mogen gezamenlijk maar liefst acht jubilarissen huldigen. Ze vieren allemaal een jubileum, al doen sommige werknemers dat met terugwerkende kracht, aldus directeur Henk Wagenaars.

Jeffrey Wagenaars heeft dertig dienstjaren achter zijn naam. ,,Zijn wagen is altijd om door een ringetje te halen," vertelt de directeur. ,,Als Jeffrey maar even tijd heeft, is hij aan het poetsen."

De loopbaan van Jan van der Heijden bij Wagenaars begon 29 jaar geleden achter het stuur van een zandwagen. ,,Hij is nu voorman op de werf en machinist op de graafmachine en hij vult de houtshredder."

INZETBAAR

Trouw aan zijn zandwagen is ook Barend van Amerongen. Wagenaars: ,,Barend is vijfentwintig jaar geleden begonnen als chauffeur en dat is hij nog steeds. Indien nodig springt hij bij op container- of vuilniswagens."

Van chauffeur tot planner en monteur: Frans Kersten is op tal van plekken inzetbaar. Hij werkt inmiddels 21 jaar voor MSB en is tegenwoordig verantwoordelijk voor het onderhoud van het wagenpark van het bedrijf.

Henk van der Eerden heeft altijd goede zin, aldus de directeur. Hij is in 2000 begonnen op een containerwagen voor MSB, heeft later een paar jaar op een zandwagen gereden bij Wagenaars en is nu alweer jaren terug op de containerwagen.

WASSEN

Menig nacht heeft Piet Kelders in zijn vrachtwagen doorgebracht. Zijn ritten veranderden van 'rondjes rond de kerk' naar routes door binnen- en buitenland. ,,Hij is bovendien verantwoordelijk voor het wassen van ons wagen- en machinepark", aldus Wagenaars. Kelders is inmiddels achttien jaar in dienst.

Suzanne Helmonds kruipt 's ochtends juist niet achter het stuur. Zij verzorgt sinds dertien jaar de administratie van MSB. Wagenaars: ,,Suzanne heeft alles geautomatiseerd en op een hoger niveau gebracht."

Tot slot is er nog Bob Meuffels. Nog voordat hij vrachtwagen kon rijden, maakte hij al kennis met MSB. Hij liep namelijk als zestienjarige stage als bijrijder. In 2006 kwam hij bij het bedrijf in dienst. ,,Bob heeft een vuilniswagen gereden en ledigt nu ondergrondse containers met een kraanwagen."