Niet alleen de jongste jeugd nam deel aan de zeskampactiviteiten op zaterdag. Ook de 'senioren' waren actief tijdens de groepsspelletjes. Ruim honderd deelnemers stonden 's middag op het veld aan de Witvensedijk. (Foto: Hans Verberk).
Niet alleen de jongste jeugd nam deel aan de zeskampactiviteiten op zaterdag. Ook de 'senioren' waren actief tijdens de groepsspelletjes. Ruim honderd deelnemers stonden 's middag op het veld aan de Witvensedijk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ESSCHE BOYS STAAT STIL BIJ JUBILEUM

'Rooie koppies, veel lol en fanatieke sporters'

RENS VAN DEN ELSEN

Voetbalclub Essche Boys kijkt terug op een geslaagd feestweekend ter ere van het zestigjarig bestaan. ,,Het was drie dagen gewoon top. En dan hebben we natuurlijk ook ontzettend geluk gehad met het weer, dat was stralend", aldus voorzitter Wim Kuijs. Hij ziet de toekomst van 'zijn' club dan ook zonnig in.

Hoewel het weekend was geslaagd, was het ook zwaar. De feestcommissie was drie dagen in de weer om alles op tijd klaar te hebben voor alle geplande activiteiten. Die begonnen op vrijdagavond, toen (oud)leden, vrijwilligers, sponsoren en wethouder sport Adrienne Verschuren van de gemeente Haaren elkaar op informele wijze troffen in de kantine van de Essche voetbalclub. ,,Er werd gezellig bijgekletst en herinneringen werden opgehaald. Iedereen kwam zo een keer binnenlopen. Dat maakte het een mooie avond", aldus Kuijs.

De zaterdag stond in het teken van sportiviteit. Dat begon in de ochtend met verschillende spelletjes en een zeskamp voor de jeugd. De voorzitter heeft genoten van de blije gezichten die hij deze dag voorbij zag komen. ,,De kinderen waren goed fanatiek en tegen het einde zag je overal rooie koppies van vermoeidheid, maar wel met een grote lach. Dan weet je als organisatie dat de ochtend geslaagd is", vertelt hij trots. In de middag renden zo'n honderd man uit de senioren-afdeling van Essche Boys over het veld tijdens de zeskamp voor volwassenen.

Na de feestavond met optredens van enkele artiesten was het voor de organisatie zaak om de kantine weer snel aan kant te krijgen voor de lunch met alle vrijwilligers.

DENVEB

Met een geslaagd jubileumweekend zijn de feestelijkheden voor het zestigjarig bestaan nog niet voorbij. Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2020 staat ook nog De Nacht Van Essche Boys (DENVEB) op het programma. Hierbij werken teams zich 24 uur lang in het zweet op hometrainers voor het goede doel.

De inschrijving voor dit evenement is deze week geopend. Teams bestaan uit zes renners, een coach en eventueel twee reserve-renners.

Het inschrijfgeld bedraagt 60 euro en kan tot vrijdag 20 december via het formulier op de Facebookpagina van de Essche voetbalvereniging of de website www.esscheboys.nl/inschrijven-denveb