Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

OPEN DAG IN TUIN OP DE KLEINE AARDE

Voedseltuin laat waarde voor heel Boxtel zien

JULES HAMELEERS

De Voedseltuin op het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad heeft een belangrijke functie binnen Boxtel, vindt tuinleider Maria van den Hoogen. Om dat duidelijk te maken lieten de vrijwilligers zondag hun groentepercelen zien. ,,Er waren echt veel meer mensen dan we hadden verwacht."

Van den Hoogen zegt het 'écht leuk' te vinden dat veel van de circa honderd mensen heel gericht op bezoek kwamen: ,,Dus niet gewoon omdat ze even niks te doen hadden op zondag. Het was zó druk dat we de vragen bijna niet allemaal konden beantwoorden en ook was het moeilijk om iedereen rond te leiden." Ook zag de tuinleider dat er mensen langskwamen 'van het eerste uur': voormalige werknemers van De Kleine Aarde, die geïnteresseerd kwamen kijken naar de vers opgebloeide initiatieven na het faillissement van het duurzaamheidscentrum in 2011.

VERSE GROENTEN

De tuinleider en de werknemers legden de bezoekers precies uit wat er allemaal gebeurt in de moestuin. Ten eerste helpt het mensen die er werken: zij hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond. Daarnaast levert de tuin een bijdrage aan de natuur: er wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De groenten die de grond opbrengt, geven mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank gezonde en verse groenten. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Chauffeurs gezocht met hart voor de Voedselbank

Rondrijden voor een goed doel: het is mogelijk in Boxtel. De Voedselbank is namelijk dringend op zoek naar chauffeurs om onder meer voedsel op te halen bij de supermarkten.

,,Er komt heel wat bij kijken voordat cliënten een voedselpakket kunnen krijgen", aldus voorzitter Arjen Witteveen. ,,Om te beginnen bij onze chauffeurs en bijrijders. Die rijden in totaal 30.000 kilometer per jaar in onze transporter. Iedere werkdag wordt voedsel opgehaald bij de supermarkten in onze regio. Ook worden er ritten gemaakt naar het distributiecentrum in Tilburg, de herverdeling in Veghel en uitdeelpunten. Ook bij tal van producten, zoals bij de Voedseltuin, moeten artikelen worden opgehaald." Er zijn dus chauffeurs nodig die één of meer dagen willen helpen. Aanmelden kan bij Witteveen via telefoonnummer 06-53 42 89 51.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding