Afbeelding
Foto: Eigen collectie

LSV in bekerduel te sterk voor Essche Boys: 2-1

Het was puzzelen voor de staf van LSV om de basisopstelling in de bekerderby tegen Essche Boys rond te krijgen. Tegen het voetbalelftal uit Esch (zie foto in het midden op deze pagina) ontbrak donderdag rechtsback Bart van der Struijk vanwege een schorsing. Spelers Job Kruijssen en Joris van der Struijk moesten verstek laten gaan wegens blessures. LSV was er desalniettemin op gebrand zich te herpakken na het verlies van de zondag ervoor tegen Den Dungen 1.

De ploeg uit Lennisheuvel begon de wedstrijd afwachtend maar kreeg al snel door dat er iets te halen viel in eigen huis tegen Essche Boys. LSV zette steeds meer pressie en werd sterker gedurende de wedstrijd. Na goed druk zetten van Adelatief Azamat kwam de bal voor de voeten van Lars Kruijssen die vervolgens Maikel van den Heuvel inspeelde. Die draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal snoeihard op de paal, waarna Mateusz Barabasz uit de rebound de bal tegen de touwen kopte. Net voor rust onderschepte opnieuw Azamat de bal en stuurde vervolgens Dirk van der Struijk diep. Die schoot de bal hard en droog in de korte hoek van de keeper.

LOOPACTIE

Na rust kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Tien minuten na de pauze werden de blauw-witten dan ook beloond met de aansluitingstreffer. De rechtsbuiten van Essche Boys werd weggestuurd na een goede loopactie en trok de bal terug richting de penaltystip. Een medespeler schoot vanaf die plek gecontroleerd binnen. LSV kreeg nog kansen op de 3-1 maar wist deze niet te benutten. Eindstand: 2-1.

LSV start zondag 22 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVSOS 1. In Zijtaart wacht tegenstander VOW voor het duel met Essche Boys. Aftrap van beide partijen is om 14.30 uur.


Joop Schellekens sterkste bouler in regiomix Boxtel

De beste speler tijdens het regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot was maandag Joop Schellekens. Hij behaalde 27 punten en liet daarmee zijn naaste concurrent Ben Heutink met twee punten minder nipt achter zich.

Jozef Pennings completeerde met negentien punten de top drie. Daarachter eindigden respectievelijk Michel Luijten, Truus van der Heijden, Els Bekers en Jan Pennings. Ruim veertig mensen deden mee aan het wekelijkse toernooi van JBV De Walnoot, dat iedere maandag vanaf 13.00 uur van start gaat op de gravelbanen aan de Selissenwal 25.

KENNISMAKEN

Wie wil kennismaken met de Franse balsport, kan iedere dinsdag en donderdag vanaf 13.00 uur komen oefenen. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl.


Andries Knapen hijst zich in kampioenstricot

JEUGDWIELRENNEN

De tienjarige wielrenner Andries Knapen uit Esch won zondag in zijn leeftijdscategorie de regiotitel van Zuidoost-Brabant. Net als vorig jaar hees hij zich in de kampioenstrui, nadat uit veertien wedstrijden het hoogste aantal punten op zijn naam schreef.

Naast het winnaarstricot kreeg Andries na de laatste koers, verreden in de Tilburgse wijk Korvel, een gouden medaille en bloemen. Ondanks dat hij al geruime tijd aan de leiding ging in het klassement, bleef het tot het laatste moment spannend. Dat kwam vooral omdat Andries in de voorlaatste wedstrijd in Geldrop een lekke band reed en daardoor punten misliep.

DUBBELE PUNTEN

In de slotrit van het kampioenschap, waarin de Essche jongen als tweede eindigde, vielen echter dubbele punten te verdienen. En daarmee stelde hij de regionale wielertitel veilig in leeftijdscategorie 3.

FOTO LINKS: Andries Knapen (10) uit Esch kreeg zondag na afloop van de laatste van veertien koersen de kampioenstrui om zijn schouders. (Foto: eigen collectie).