Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TOCH VERLIES VOOR HOCKEYMANNEN ONDANKS TOMELOZE INZET

MEP-dames winnen ruim van Veghel

Bij de competitiestart afgelopen zondag troffen zowel de mannen als de vrouwen van de Boxtelse hockeyclub Geel Zwart uit Veghel. De mannen van MEP trokken na een spannende slotfase aan het kortste eind: 2-3. Daarmee kreeg de ploeg van de nieuwe trainer Claudie Kerdel op grond van inzet absoluut te weinig. De vrouwen wonnen ruim met 4-0 en waren vooral fysiek sterker dan hun Veghelse opponenten.

Onder prachtige weersomstandigheden op sportpark Molenwijk zagen de toeschouwers zondag een snelle openingsgoal aan Boxtelse zijde. In de tweede minuut had June van de Besselaar het vizier op scherp: 1-0. Toen kwamen de Veghelse vrouwen met wat tegenoffensief, maar het was Tedje Koesen die uit een strafcorner de 2-0 ruststand bepaalde.

In de tweede helft was MEP weer beduidend sterker. Met mooie en snelle aanvallen werd de Veghelse defensie gepasseerd. Chris Thewessen tekende voor de 3-0. Uit de vele corners die de Boxtelaren daarna forceerden, werd voor de tweede maal gescoord door Koesen: 4-0. Ook Geel Zwart liet zich nog zien, maar de Boxtelse keepster Fleur van Haaren was niet te passeren. De jonge sluitpost uit de B-jeugd kende een uitstekend debuut. Coach Stijn Koesen was buitengewoon tevreden. Hij vond zijn ploeg vooral fitter dan Geel Zwart. Zondag 22 september spelen de MEP-vrouwen uit tegen Berkel-Enschot. Afslag is om 12.45 uur.

STRAFCORNERVARIANT

De strafcornervariant van Geel Zwart deed de mannen van MEP zondag uiteindelijk de das om. Driemaal waren de Veghelaren de Boxtelse hockeyers te slim af. Voor de neutrale toeschouwer was het een aantrekkelijke wedstrijd met een spannend slot. Net zoals MEP is ook Geel Zwart een ploeg in opbouw en daardoor waren de teams met hun opportune instelling aan elkaar gewaagd. Sam Verzijden zag al snel zijn strafcorner om onduidelijke reden afgekeurd, maar even later was het wel raak: 1-0.

Lang konden de Boxtelaren niet van hun voorsprong genieten. Vlak voor rust kwamen de gasten door hun eerste strafcornervariant op gelijke hoogte 1-1. Vol zelfvertrouwen en met een tomeloze inzet startte MEP na de rust met een offensief. Geel Zwart ving de Boxtelse hockeyformatie bekwaam op. Tweemaal achtereen liepen de Boxtelaren bij een variant van de corner in de val: 1-3.

Wie dacht dat MEP bij 1-3 het hoofd liet hangen, had het bij het verkeerde eind. De achterstand was voor het team juist het sein om er nog een extra schepje bovenop te doen. De Veghelaren werden stevig in het defensief gedrongen en het was opnieuw Verzijden die uit een strafcorner scoorde: 2-3. Het werd nog erg spannend in de slotfase, maar MEP benutte de kansen niet. Daarmee kreeg de jonge ploeg iets te weinig. Coach Kerdel vond haar ploeg fris en energiek spelen. Met veel balbezit zat het Boxtelse team lekker in de wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Eindhoven ziet ze met veel vertrouwen tegemoet. Afslag in Eindhoven is zondag 22 september om 14.45 uur.

FOTO BOVEN: Ondanks de strijdvaardigheid van MEP, zo ook Bart Postema die hier in duel is met een Geel Zwart-speler, ging de Boxtelse hockeyploeg ten onder tegen het team uit Veghel. (Foto: Hans Verberk).

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 14 september

Kwalitaria Strik – Eletechno Installaties        0-6

Café Vollop – Brabant Sports 2000 6-0

Café 't Geveltje – v.d. Langenberg        1-5

Bouw v.d. Sande – Gewoon Liggen        1-8

Heva/v. Weert – Ron Verhagen G&S        6-7

Uitslagen maandag 16 september

Verbeij Dakwerken/HH – ZFC VFC        0-6

Vermeer R&V – ZVS Bodemflex 2        3-3

v.d. Heijden M&I – Volop Boxtel        6-4

Programma zaterdag 21 september

Kwalitaria Strik – Heva/v. Weert        17.15

Gewoon Liggen – Café Vollop        18.00

Brabants Sports – Bouw v.d. Sande        18.45

Cafe 't Geveltje – Ron Verhagen G&S        19.30

Second Cars – Tahadi        20.15

Team v.d. Wielen – Eletechno Inst.        21.00

Programma maandag 23 september

19.30 Verbeij Dakwerken/HH – Celdex        18.45


BOXTEL WINT RUIM VAN BOSSCHENAREN

Rugbyers Ducks leggen
Dukes op de pijnbank

Een vliegende competitiestart voor het combinatieteam van de rugbyclubs Ducks (Boxtel) en de Oysters (Oisterwijk). Tegenstander The Dukes werd zondag in eigen huis op de pijnbank gelegd in 's-Hertogenbosch. Het werd 10-73.

Op het kunstgras aan de Hekellaan nam The Dukes de kick-off. En nadat deze werd gevangen door speler/trainer Stijn van de Loo waren de verhoudingen meteen duidelijk. De rugbyer zette er de turbo op en denderde door de voorwaartse linie (de pack) van de Bosschenaren. Na een half veld over gestoken te hebben, speelde hij de bal naar de goed meegelopen Lucas Poll. Die scoorde na veertien seconden speeltijd de eerste try: 0-5.

De voortvarende start gaf een boost aan het vertrouwen van de gasten. De eerste helft was toch verder redelijk in evenwicht: The Dukes had veel balbezit via haar zware voorwaarts-pack en Ducks maakte te veel technische fouten om de score uit te bouwen. Wel gingen de bezoekers met een voorsprong van 5-21 rusten.

VERJONGD TEAM

In de tweede helft kwam een handvol verse krachten in het veld flink verjongde team van Ducks/Oysters. Hierdoor The Dukes steeds meer problemen met het

loopvermogen van haar tegenstander. Zodoende kon de score flink uitgebreid worden, mede doordat Wouter Puts een 100 procent score haalde en alle kicks maakte: zijn tien conversies en benutte penalty waren alleen al goed voor 23 punten. Het werd uiteindelijk een 10-73 overwinning voor de ploeg uit Boxtel en Oisterwijk.

Zondag 22 september staat er een topper op het programma tegen angstgegner Bokkenrijders uit Roermond. Ook die boekte afgelopen weekeinde een monsterzege. De wedstrijd in Oisterwijk trapt af om 13.00 uur.

Uitslag zondag 15 september

The Dukes - Ducks/Oysters        10-73

Programma zaterdag 21 september

Cubs: Ducks/Oysters - Oysters (Boxtel)        11.00

Jun: RC Eindhoven - Ducks/Oysters        12.00

Colts: Ducks/Oysters - Eindh. (O'wijk)        13.00

Programma zondag 22 september

Sen: Ducks/O. - Bokkenrijders (O'wijk)        13.00


Natuurbeleving DKA

Vereniging Kleine Aarde Netwerk (KAN) wil de natuurbeleving en educatiemogelijkheden op haar terrein aan het Klaverblad in Boxtel uitbreiden, onder meer door een steiger en een vogelkijkhut te realiseren. Morgen, vrijdag 20 september is er om 17.00 uur een ledenbijeenkomst.