LOCO debuteert op Liempde Swingt

De voetjes gaan van de vloer en de billen mogen worden geschud op zondag 29 september. Dan vindt namelijk de eerste editie van het gratis evenement Liempde Swingt plaats, georganiseerd door café 't Huukske en D'n Liempdsen Herd. LOCO uit Liempde en Lighttown Big Band treden op.

De achttienkoppige bigband uit Eindhoven heeft ook wat Liempdse invloeden: ,,Leuk om in mijn eigen dorp op te treden", aldus bassist Geert Gijsbers die oorspronkelijk uit het dorp komt. Het muziekgezelschap waar hij deel van uitmaakt brengt traditionele jazznummers, maar ook arrangementen met invloeden uit rock, soul en funk.

De leden van LOCO voelen nog wat gezonde spanning: hun optreden bij Liempde Swingt wordt namelijk de eerste keer dat zij op de bühne staan. De blazers brengen koperen klanken met een twist: ,,Denk bijvoorbeeld aan nummers van Lucky Chops, een brassband, of aan een hiphopmedley", aldus Danique van Aarle, die altsaxofoon speelt bij de band.

BIGBAND

LOCO start om 14.00 uur in het Concordiapark. Om 15.00 uur neemt Lighttown Big Band het over voor de ingang van D'n Liempdsen Herd.