SUPPORTERS KIEZEN BESTE CLUBVOETBALLER 2018-2019

Timmermans ODC-speler van het jaar

ODC-aanvoerder Joep Timmermans is vorige week door supporters van de Boxtelse voetbalclub uitgeroepen tot speler van het jaar. Voordat werd afgetrapt in het bekerduel tegen Essche Boys kreeg Timmermans een bokaal en bloemen uit handen van Janne Schoenmakers. Zij is spits van het tweede G-team van de tricolores en volgt het vaandelteam van haar club op de voet.

Het idee om een speler van het jaar te kiezen ontstond tien jaar geleden op tribune De Pantserhoek waar vaak een groep oudgedienden bij thuiswedstrijden verzamelt. De inmiddels 82-jarige Jan van den Aker, eerder dit jaar door de voetbalclub gehuldigd vanwege zeventig jaar trouwe dienst, nam destijds het initiatief en is ook nu nog altijd de drijvende kracht achter de uitreiking.

De verkiezing gebeurt via formuliertjes die onder een aantal toeschouwers worden rondgedeeld en waarmee wekelijks een top drie wordt samengesteld. Timmermans (28) kwam daarin vorig seizoen het meest voor. Hij maakt sinds tien jaar deel uit van de ODC-selectie, die ook dit voetbalseizoen weer uitkomt in de derde klasse.

FOTO BOVEN: Janne Schoenmakers viel vorige week de eer te beurt om ODC-aanvoerder Joep Timmermans bloemen en een trofee uit te reiken als speler van het voetbalseizoen 2018-2019. Het idee voor de prijs ontstond tien jaar geleden op initiatief van oudgedienden. (Foto: Hans Verberk).

VOETBALCLUB DEN DUNGEN KNIKKERT ODC UIT BEKERTOERNOOI

Werk aan de winkel bij tricolores

Een schamel gelijkspel. Meer zat er zondag niet in voor ODC. Tijdens de bekerwedstrijd in Den Dungen tegen de gelijknamige voetbalclub, die vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse, kwamen de tricolores niet verder dan 1-1. In een matig duel opende de thuisploeg na een uur spelen de score. Tien minuten voor tijd maakte Aerd van Brunschot gelijk. Het was niet genoeg om de volgende bekerronde te bereiken. Vlak voor de competitiestart is er dus voor de technische staf nog flink wat werk te verrichten.

ODC moest het uitduel tegen Den Dungen winnen om in het toernooi actief te blijven. Bij elk ander resultaat waren de gastheren door. Trainer Carlo Vorstenbosch kon door blessures niet zijn sterkste elftal opstellen. Bij de tegenstander ontbraken echter ook enkele steunpilaren. De tricolores hadden de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken door snel te scoren, maar lieten dat na. Zo schoot Joep van der Meijden al na twee minuten voorlangs.

De Boxtelaren hadden het meeste balbezit. Het spel was echter te traag en te onzuiver om de tegenstander te kunnen verrassen. Sjoerd van Lokven kon in de 29e minuut alleen op het doel af gaan, maar Den Dungen-keeper Friso de Kroon hield hem van het scoren af. De beste kans voor rust was voor de thuisploeg. Een vrije trap van aanvoerder Loek van Grinsven spatte op de lat uiteen boven ODC-keeper Merijn Verhoeven, die zondag debuteerde in het vaandelteam. In de rebound schoot Stan Schouten voor open doel hoog over.

Na rust kreeg ODC direct een goede mogelijkheid. Zo lag in 48e minuut de Dungense verdediging open, maar Lex van den Biggelaar en Van der Meijden speelden het samen niet goed uit. Het doelpunt viel even later aan de andere kant. In de 60e minuut lukte het de aanvoerder van Den Dungen om een hoekschop in één keer in het Boxtelse doel te schieten: 1-0. ODC moest daardoor op zoek naar treffers.

STROEF

Ondanks het stroeve veld, bleven de gasten kansen creëren. Bij een scherp indraaiende vrije trap van Van der Meijden was het vlak na de openingstreffer bijna raak, maar niemand liep tegen de bal aan. Een kwartier voor tijd werd een inzet van Stijn Smulders ternauwernood door de Dungense sluitpost uit het doel gewerkt.

In de 80e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Van den Biggelaar bracht de bal na een snel genomen vrije trap bij Van Brunschot die bekwaam afrondde: 1-1. In de laatste tien minuten nam ODC alle risico's om alsnog de overwinning binnen te slepen. Maar verder dan een keihard schot van Van Lokven, dat rakelings langs het doel zeilde, kwam de Boxtelse ploeg niet meer.

ODC richt zich nu weer op de competitie. Die start zondag 23 september met een derby op het eigen veld tegen DVG uit Liempde. Dan zal pas blijken hoe de ploeg van trainer Vorstenbosch ervoor staat. De wedstrijd begint om 14.30 uur.