Boxtelse jongeren 'op reis' tijdens Kinderboekenbal

De landelijke Kinderboekenweek is van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober. Ook in Boxtel wordt hier aandacht aan besteed. Op vrijdag 4 oktober vindt namelijk het Boxtelse Kinderboekenbal plaats in de Sint-Petrusschool en Bibliotheek Babel Boxtel aan de Burgakker.

De avond is bedoeld voor kinderen uit de groepen zeven en acht. Zij kunnen aan allerlei activiteiten deelnemen met als thema 'Reis mee'. Er kan geknutseld worden, er is een landenquiz en er zijn meerdere sportieve activiteiten. De organisatie heeft nog veel meer in petto voor de deelnemertjes, maar dat blijft vooralsnog geheim.

De feestelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel. Ook wordt er samengewerkt met de leraren van de deelnemende scholen. De onderwijsinstellingen die meedoen, zijn: Sint-Petrusschool, De Spelelier, De Maremak, De Vorsenpoel, Prinses Amaliaschool, De Beemden, De Hobbendonken en Sint-Theresia. Leerlingen van deze scholen die naar het bal willen komen, kunnen een kaartje kopen bij hun docent voor drie euro. Hierbij zijn hapjes en drankjes inbegrepen.

Om stipt 19.00 uur start het festijn. Om 18.55 uur worden naamstickers voor alle kinderen uitgedeeld op het plein van de bieb. De afsluiting van het feest is om 21.05 uur. Hierbij mogen de ouders aanwezig zijn. Om 21.15 uur is de avond afgelopen.

KINDERCOLLEGE

In Babel Bibliotheek Boxtel is woensdag 2 oktober een activiteit die eveneens met de Kinderboekenweek te maken heeft. Omdat het vijftig jaar geleden is dat een mens voor het eerst de maan betrad, is er een kindercollege over een reis naar dit hemellichaam. Sandra van Dam is verbonden aan Curiosityworld, een onderneming die educatieve presentaties voor kinderen verzorgt. Zij blikt terug in de geschiedenis, maar legt ook uit wat er nu op ruimtevaartgebied gebeurt en kijkt vooruit naar de toekomst. Van Dam gebruikt filmmateriaal dat gemaakt is in het NASA Kennedy Space Center.

Het kindercollege duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor jeugd van negen tot twaalf jaar. Leden van de bibliotheek betalen vijf euro, niet-leden 7,50 euro. Kaartjes zijn te reserveren via: http://bit.ly/ReismeenaardeMaan.


Brandweer toont nieuw materieel op Boxtelse Markt

De Boxtelse brandweer houdt zondag 22 september een open dag op de Markt. Tussen 12.00 en 17.00 zijn er onder meer diverse demo's en kan het publiek de bluswagens van dichtbij bekijken. Tevens worden nieuwe voertuigen onthuld.

Tijdens de open dag is er voor jong en oud iets te beleven. Zo zijn er demonstraties hoe je moet handelen als de vlam in de pan slaat en krijgen bezoekers tips over het aanpassen van de brandveiligheid in huis. Voor de jeugd zijn er verschillende spelletjes. De brandweer hoopt hiermee nieuwe vrijwilligers aan te trekken.