Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

RONKENDE MOTOREN STARTEN VANAF BUURTCAFÉ AAN CORPUS

Molenrit trekt ruim honderd deelnemers

De jaarlijkse Molenrit van motorclub D'n Boer telde zondag 112 deelnemers. En als vanouds trok de luidruchtige stoet bij vertrek veel bekijks bij het gelijknamige café aan de Corpus en de Van der Voortweg.

Het aantal deelnemers voor de toertocht door Brabant lijkt weer groeiend. In 2016 nog bleef het aantal nog steken op 89 motorrijders. De Molenrit bestaat al sinds 1988 en had in de beginjaren enkele honderden deelnemers.

SJEF VAN STEKELENBURG

De Molenrit werd opgericht door wijlen Sjef van Stekelenburg; hij was eigenaar van De Boxtelsche Watermoolen aan de Molenstraat, waar hij diervoerders en bloemen verkocht. Die zaak is nu in handen van zijn zoon Bernard. Toen tijdens een van de eerste edities de belangstelling zó groot bleek, werd is besloten om van het nabijgelegen café D'n Boer de uitvalsbasis te maken. Van Stekelenburg richtte met enkele vrienden de motorclub op. Het ledenaantal is flink geslonken sinds de 'gloriejaren', toen MC D'n Boer circa honderdveertig leden telde.

FOTO ONDER: Brullende motoren op de Van der Voortweg, om de hoek bij café D'n Boer. Deelnemers van de jaarlijkse Molenrit verzamelden er voor een toertocht door het Brabantse landschap. (Foto: Bas van den Biggelaar).