The Red Lady in vol ornaat, met Jan van Esch achter het stuur. Hij heeft de Engelse dubbeldekker, die 23 jaar in het Britse Hull rondreed, boutje voor boutje opgeknapt. Met deze bus is hij zondag 29 september vanaf 11.00 uur op de Boxtel-Oostdag te vinden. (Foto: eigen collectie).
The Red Lady in vol ornaat, met Jan van Esch achter het stuur. Hij heeft de Engelse dubbeldekker, die 23 jaar in het Britse Hull rondreed, boutje voor boutje opgeknapt. Met deze bus is hij zondag 29 september vanaf 11.00 uur op de Boxtel-Oostdag te vinden. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

JAN VAN ESCH RIJDT BEZOEKERS BOXTEL OOST DAG ROND IN VAMP OP WIELEN

Als 'Red Lady' geen olie lekt, is de olie op...

Jan Hermens

Ze is mooi, ze is groot en ze is rood. Heel jong is ze niet meer, maar dat is haar niet aan te zien. Met veel geduld, toewijding en vakkundigheid knapte Boxtelaar Jan van Esch een Engelse dubbeldekker op en doopte het voertuig The Red Lady. Daarmee is hij een graag geziene gast op de Boxtel Oost Dag, zondag 29 september.

Op die feestdag in de wijk Oost rijdt Van Esch bezoekers rond door het dorp. ,,Dat doe ik alweer verschillende jaren. Ik vervoer mensen die minder goed ter been zijn en passagiers die graag een ritje in een echte Britse bus willen maken."

The Red Lady zag er niet altijd zo goed uit als nu. Toen Van Esch de bus kocht, was die aan een grootscheepse opknapbeurt toe. De begenadigde sleutelaar stalde zijn aankoop in 2003 op een bijzondere plaats: in zijn eigen achtertuin. ,,Ik beschik over de nodige apparatuur en dus was thuis werken het makkelijkst. Om de dubbeldekker in de tuin te krijgen, moest ik wat aanpassingen doen. Zo'n bus was altijd een jongensdroom."

Een periode van restaureren begon. Diverse onderdelen maakte Van Esch zelf. ,,Ik heb veel ervaring in metaalbewerking en sleutelen, dat vind ik heerlijk." Waar nodig vroeg hij advies van specialisten. ,,Ik dacht met een litertje rode verf een heel stuk te kunnen schilderen. Een vakman van SintLucas die ik om raad gevraagd had, liet zien dat dit zo niet werkte."

DE ZWITSER

Onder de vaardige handen van de bevlogen restaurateur veranderde The Red Lady van een vermoeide vrouw uit Hull in een ware vamp op wielen. ,,Ik heb direct een man van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gevraagd wat de strengste eisen waren. Daar heb ik rekening mee gehouden." Met het voertuig was alles in orde, maar de Boxtelaar mocht er niet zomaar passagiers in rondrijden. ,,Ik moest busondernemer worden, dat is verplicht in Nederland." Dus volgde Van Esch de benodigde cursussen en startte een eigen bedrijf. ,,Ik kreeg van meet af aan veel verzoeken voor ritten met de dubbeldekker. Feestjes, bruiloften, uitjes, mijn passagiers zijn altijd vrolijk."

Eenmaal de laatste moertjes aangedraaid, de tuin was inmiddels helemaal hersteld, begon het weer te kriebelen. The Red Lady liep als een zonnetje, maar klimmen, dat was niet haar sterkste punt. Een bus uit Zwitserland, dat zou een mooi object zijn om op te knappen. ,,In Groningen vond ik 'De Zwitser', zoals wij dit voertuig noemen. Ook aan deze bus moest van alles gebeuren." En ja, deze flinke jongen kreeg een staanplaats in de achtertuin, die opnieuw op de schop moest. ,,Hij heeft er acht jaar gestaan, onder een grote partytent."

ZELF NAAIEN

De Zwitser dateert van 1958 en was van binnen compleet leeg, geen stoel zat erin. ,,Ik had nooit stoelbekleding gemaakt, met een naaimachine kon ik niet omgaan. Dat heeft mijn vrouw me geleerd. Ik heb een industriƫle machine gekocht en ben aan de slag gegaan. Zesentwintig stoelen, allemaal eigen werk."

Maar ook bladveren, kunststof ramen, een veiligheidsluik, zo ongeveer alles wat op en aan de bus zit, is door de handen van Van Esch gegaan. ,,Ik was al als zzp'er werkzaam in de metaal en combineerde dat met het opknappen van De Zwitser." Een drukke tijd. Maar het resultaat mag er zijn; ook de tweede bus die de Boxtelaar restaureerde, is een plaatje.

De Zwitser rijdt rond, de achtertuin weer helemaal spic en span. Wordt het al tijd voor een derde project? Van Esch: ,,Ik denk niet dat ik daar nog aan begin. Ik ben geen achttien meer en heb wat uren op de grond gelegen met een Engelse sleutel in de hand. Dat is nu wel klaar."

Niet dat hij helemaal niets meer aan de voertuigen hoeft te doen. Zeker The Red Lady behoeft van tijd tot tijd onderhoud. ,,Als een Engelse bus geen olie lekt, dan is de olie op. En als er niet ergens een lampje brandt, dan is de accu leeg."

BOXTEL OOST DAG

Zondag 29 september spint de dubbeldekker als een rode poes voor een warme kachel, zoveel is zeker. De Boxtel-Oostdag begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Verenigingen uit de wijk presenteren zichzelf, inwoners tonen hobbywerkstukken en er is uiteraard wat te eten en drinken verkrijgbaar. Hoog boven alles uit torent een Engelse schoonheid. Rood als de vrouwen op de Britse eilanden, charmant als Sarah Ferguson in haar beste dagen. Achter het stuur zit Jan van Esch. ,,De gezelligheid in de bus, daar geniet ik van."