Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HONKBALLERS LOPEN KAMPIOENSCHAP MIS

Onze Gezellen te sterk voor softballers Ducks

De laatste thuiswedstrijden van het seizoen stonden op het programma voor de Boxtelse softbalvrouwen. Onze Gezellen uit Haarlem was te gast, een geduchte tegenstander die meteen al goed uit de startblokken kwam. Ducks kwam dat niet meer te boven: 6-6 en 0-8 waren de eindstanden. Ook de honkbalmannen sloegen de plank mis: het werd 16-8 tegen Gryphons.

Het eerste puntje was voor de ploeg uit Haarlem. Maar door sterk pitchwerk van gastspeelster Evelien Gerrits bleef het hierbij in de eerste inning. Ducks kwam later op stoom: de ploeg scoorde het eerste punt pas in de derde inning en sprokkelde zo beurt voor beurt wat scores bij elkaar. Daardoor stond het in de zesde inning 6-2 in het voordeel van Ducks. Janne de Haan sloeg maar liefst twee punten binnen.

De Haarlemse dames gaven zich niet over en wisten in de laatste inning zelfs nog tot 6-6 terug te komen. De Boxtelse dames konden helaas geen verschil meer maken in de naslagbeurt en zo eindigde de eerste wedstrijd alsnog in een gelijkspel.

De tweede wedstrijd begon moeizamer en Ducks kreeg geen grip op de pitcher. De Haarlemse vrouwen begonnen daarentegen sterk en scoorden in twee inningen al vijf punten, ondanks mooie vangballen van tweede honkvrouw Rianne Boer. Aan slag kwam Ducks niet door het binnenveld heen. Na vijf inningen mocht Onze Gezellen de punten mee naar huis nemen. Eindstand: 0-8.

VEEL OP HET SPEL

De mannen konden vrijdagavond Gryphons niet van de titel afhouden. Er stond veel op het spel voor beide teams: Gryphons kon bij winst kampioen worden, Ducks was er natuurlijk op gebrand dat te voorkomen. Bij de Boxtelaren begon Jeroen van Nes op de heuvel; hij kreeg in de eerste inning al een puntje tegen. De werper had het in de wedstrijd nooit eenvoudig met de sterke slagploeg van de Bosschenaren, maar werkte zich alsnog vaak uit lastige situaties. De mannen van Ducks moesten aanvallend op stoom komen, maar in de derde inning sloeg Kees van Dooremalen Ducks terug in de wedstrijd met een mooie honkslag.

Gryphons bleven echter puntjes sprokkelen. Toch namen de Boxtelaren in de vierde en vijfde inning de voorsprong door uitstekend werk van onder meer Bram van der Horst en Jan van der Wielen. In de eerste vijf inningen was de wedstrijd dus enorm spannend, en de twee ploegen waren aan slag zeer aan elkaar gewaagd.

Dit spelbeeld veranderde echter na de vijfde inning: er werden meer defensieve fouten gemaakt aan Boxtelse kant en tevens gingen de scheidsrechters een beslissende rol spelen. Ducks werd namelijk veel benadeeld door betwistbare beslissingen. Dat gebeurde zodanig dat de Boxtelaren moeilijk op eigen kracht in de wedstrijd bleven en de moraal steeds verder wegzakte. De Bossche slagploeg bleef ook vervangend werper Kees van Aarle goed raken, waardoor de score opliep naar 16-8. Daardoor werd na acht innings de pot beëindigd. Gryphons was hiermee dus kampioen, alhoewel de Boxtelse honkballers zich kranig hebben geweerd.

FOTO BOVEN: De Boxtelse softbalvrouwen, ondanks de inspanningen van onder meer speelster Nadia Verbeten die hier aan slag is, verspeelden in het eerste treffen van het tweeluik de winst tegen Onze Gezellen uit Haarlem. In de tweede achtereenvolgende wedstrijd trok de ploeg uit Noord-Holland de zege eenvoudig over de streep in Boxtel. (Foto: Hans Verberk).

Uitslag vrijdag 13 september

Gryphons H1 - Ducks H1        16-8

Uitslagen zaterdag 14 september

Batters AH1 - Ducks AH1        13-11

Ducks JH1 - Mulo JH1        15-5

Ducks PH1 - Hazenkamp PH1        7-16

Uitslagen zondag 15 september

Schiedam JS2 - Ducks JS        13-5

Schiedam JS2 - Ducks JS        15-4

Ducks DS1 - Onze Gezellen DS2        6-6

Ducks DS1 - Onze Gezellen DS        20-8

Ducks H2 - Kickers H1        10-12

Programma zaterdag 21 september

Ducks JS1 - Stags JS1        14:00

Gryphons AH3 - Ducks AH1        14:00

TwinsKickers - Ducks JH1        14:00

Nuenen PH2 - Ducks PH1        10:00

Programma zondag 22 september

Storks DS1 - Ducks DS1        11:00

Storks DS1 - Ducks DS1        13:10

Ducks JH1 - Cheetahs JH1        10:00

Stags H2 - Ducks H2        10:00

Stags H1 - Ducks H1        14:30


AV MARVEL HOUDT HARDLOOPWEDSTRIJD

Herfstbladeren waaien op tijdens Sparrenbosloop

Hardlopers van alle leeftijden kunnen zondagochtend 27 oktober terecht bij Sparrenrijk in Boxtel. Daar vindt dan de 52e editie van de Unilux Sparrenbosloop plaats.

De Sparrenbosloop draait om rennen door het herfstwoud. Vorig jaar waren veel van de 250 deelnemers erg enthousiast over het toen vernieuwde rondje door Sparrenrijk. Die route van 3,6 kilometer staat daarom ook deze keer op het programma. Recreanten lopen één of twee rondjes, de wedstrijdlopers rennen er drie en lopen dus elf kilometer.

Alle volwassen deelnemers starten tegelijk om 11.00 uur. Om 10.30 uur begint de Kidsrun, een speciale loop over vijftienhonderd meter voor kinderen tot en met twaalf jaar. Bij de jongsten mogen ouders als begeleider meedoen.

MEIERIJ CROSS CIRCUIT

Nieuw dit jaar is het Meierij Cross Circuit. De Sparrenbosloop maakt hiervan deel uit en is de openingsactiviteit. Later in het winterseizoen volgen de Engelermeercross in 's-Hertogenbosch, de Lunettencross in Vught en de Dommelcross in Sint-Michielsgestel. Er zijn extra prijzen voor deelnemers die aan tenminste drie van de vier wedstrijden meedoen.

* * *

De Boxtelse atletiekclub Marvel heeft deze hardloopcompetitie opgezet met de zusterverenigingen in andere plaatsen. Meer informatie: www.avmarvel.nl.