Afbeelding
Foto: Daisy Renders

HOCKEYCLUB BOXTEL KRIJGT 130.000 EURO VAN GEMEENTE

MEP pakt ontsluiting sportpark zelf aan

PÅL JANSEN

Hockeyclub MEP zal zelf de handjes uit de mouwen moeten steken om het parkeerterrein in park Molenwijk uit te kunnen breiden. Een aanpassing die, behalve voor de parkeerproblemen, een oplossing biedt voor de onoverzichtelijke situatie op het kruispunt Molenwijkseweg-Eikenlaan. De gemeente Boxtel draagt 130.000 euro bij.

Al voordat de zomervakantie begon, voerde MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen gesprekken met verkeerswethouder Herman van Wanrooij. Het oorspronkelijke plan, een compleet heringerichte Molenwijkseweg, bleek te duur en daardoor moest ook opnieuw worden nagedacht over het parkeerterrein bij de hockeyvelden. Momenteel is daar plek aan 66 auto's, veel te weinig voor de sportclub. Langenhuijsen: ,,Woensdagmiddag tussen drie en zes uur missen we ruimte, maar met name zaterdagochtend (tijdens jeugdwedstrijden) staat het hier ramvol."

De drukte zorgt vaak voor hachelijke verkeerssituaties. Ook op de toch al onoverzichtelijke kruising van de Molenwijkseweg en Eikenlaan, de toegangsweg naar park Molenwijk én naar de parkeerplaatsen van MEP. Fietsers en auto's komen er samen. ,,Eigenlijk kunnen twee auto's elkaar er nauwelijks passeren", beschrijft Langenhuijsen.

ENTREE VERPLAATSEN

Het plan is om de in- en uitgang van het parkeerterrein te verleggen van de Eikenlaan naar de Molenwijkseweg. ,,Dan komt de entree direct aan de straat te liggen", licht Langenhuijsen toe. ,,Op die manier ontlasten we de kruising en hoeven mensen niet allemaal via de Eikenlaan te rijden. Dan wordt die straat bijna alleen maar door fietsers gebruikt."

VRIJWILLIGERS

Inmiddels zijn de leden van MEP al benaderd om mee te helpen met de herinrichting. Ook hebben enkele buurtbewoners aangegeven een bijdrage te willen leveren. De hockeyclub is momenteel bezig om de financiën rond te krijgen. Zij ontving een bijdrage van de gemeente; het parkeerterrein ligt immers op gemeentelijke grond. ,,We zijn ook aan het kijken naar gebruikte materialen. Het wordt gewoon goed spul, alleen niet nieuw. Intussen is er al een gesprek geweest met een potentiële uitvoerder", aldus Langenhuijsen.

FOTO BOVEN: De inrit naar park Molenwijk zorgt voor verwarrende verkeerssituaties. Met de aanpak van haar parkeerterrein wil hockeyclub MEP dit euvel verhelpen. (Foto: Daisy Renders).