Luc van Eijndhoven (19, midden) uit Boxtel werd Brabants kampioen openwaterzwemmen op de duizend meter vrije slag. (Foto: eigen collectie).
Luc van Eijndhoven (19, midden) uit Boxtel werd Brabants kampioen openwaterzwemmen op de duizend meter vrije slag. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

ONDANKS KRAPPE BEZETTING TOCH WINST

Gehavend kaderteam Liempde wint in Boxmeer

Slechts drie spelers kon het kaderteam van 't Wapen van Liempde opstellen in de uitwedstrijd tegen het Boxmeerse Cambrinus. Dat bleek geen invloed te hebben op het resultaat: het werd 4-5.

Door ziekte van andere biljarters moest Ton Rovers twee wedstrijden spelen. En dat deed hij niet onverdienstelijk. De eerste partij won hij in elf beurten met een hoogste serie van 59 (15,45 gemiddeld). De tweede wedstrijd ging goed, maar Rovers verloor deze door vermoeidheid alsnog. Ploeggenoot Henry van Dijk wist de winst niet te pakken tegen een sterk spelende Boxmeerse biljarter. Na drie beurten ging de strijd nog gelijk op, maar toen kwam Van Dijks tegenstander met een mooie serie van 88 en was na zes beurten uit. Henry kwam op 99 caramboles (16,50 gemiddeld).

Martien van den Tillaart en zijn tegenstander kwamen wat moeizaam uit de startblokken en pakten een aantal beurten. Daarna hernam Van den Tillaart zich met een mooie serie van 69 en was hij na elf beurten klaar met een gemiddelde van 15,45. Daarmee trok het kaderteam de zege over de streep.

KNAPPE WINST

Het eerste C1-team verloor tegen BBG/Haarsteeg 1: alleen Peter van Lierop wist een knappe zege te behalen. (4,73 gemiddeld). 't Wapen van Liempde 2 won overtuigend met het maximaal aantal punten van Royal Events Palace uit Heeswijk. Patrick Sterrenburg won na zeventien beurten (3,23 gemiddeld), Cor van Beers speelde goed (4,11 gemiddeld met een hoogste serie van 25) en Edward Korsten was na 25 beurten uit.

Het derde libre-team verloor nipt van Heeswijk. Johan van der Ven speelde een knappe partij die hij won in negentien beurten (3,68 gemiddeld met een hoogste serie van 17). Ook Patrick Sterrenburg bracht de winst mee naar huis.

Uitslagen week 37

Cambrinus - W. v. Liempde        4-5

BBG/Haarsteeg - W. v. Liempde C1        28-22

W. v. Liempde C2 – Royal Events 4        30-20

W. v. Liempde C3 – Royal Events 8        24-25


BOXTELAAR BRABANTS KAMPIOEN

Van Eijndhoven pakt zwemtitel op open water

De afgelopen weken heeft de talentvolle Boxtelse langeafstandzwemmer Luc van Eijndhoven (19) deelgenomen aan diverse openwaterwedstrijden. Zaterdag mocht hij het Brabants kampioenschap op het onderdeel vrije slag jeugd 1 en 2 op zijn naam schrijven.

Luc startte in augustus met een wedstrijd in het Wilhelminakanaal in Oosterhout op de duizend meter. Tijdens de IJzeren Man-race in Vught kwam de Boxtelaar uit op dezelfde afstand, maar ook op de vijf kilometer. Zaterdag was de slotwedstrijd in Sleeuwijk. Het werd nog even spannend omdat hij van zijn club PSV niet mocht deelnemen aan een wedstrijd in Oss omdat er blauwalg in het water zat. Daar haalde hij dan ook geen punten. Desondanks prijkte Luc toch bovenaan de ranglijst en mag zich daarmee wederom Brabants kampioen in zijn klasse noemen. Daarnaast zwom de jonge Boxtelaar zaterdag het Brabants record voor 17 jaar op de duizend meter in een tijd van 12:23.55.

SWIM TO FIGHT CANCER

Zondag besloot Luc het openwaterseizoen met deelname aan Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch. Hij maakte deel uit van het businessteam van Conval Nederland, samen met Judy van de Wetering, Olga Kivits, Gosse Schukken en Bruno Rats. Elke deelnemer zwom twee kilometer door de Singelgracht en de Stadsdommel, vanaf de Pettelaarseweg tot aan de Wilhelminabrug. Het Boxtelse bedrijfsteam haalde 1.839,89 euro op. Doneren kan tot eind september via de website van Swim to Fight Cancer.


HULDE VOOR 25-VOUDIG CLUBKAMPIOEN

René Verhoeven-tennisbaan bij LTV Munsel is een feit

Het is een prestatie die niet snel geëvenaard zal worden: Tennisser René Verhoeven van LTV Munsel is voor de 25e keer clubkampioen geworden. Voor het bestuur een reden om een tennisbaan permanent naar hem te vernoemen.

In de eerste twee weken van september streden de leden van LTV Munsel om de felbegeerde clubtitels in verschillende categorieën. Het clubhuis en de organisatie waren in zomerse sferen gehuld vanwege het thema 'Beachparty'.

ZOMERCHALLENGE

De meeste nieuwe gezichten van de vereniging gingen tijdens de clubkampioenschappen veelal voor het eerst een officiële partij met elkaar aan. Zij waren doorgestroomd vanuit de succesvolle ZomerChallenge, die eind augustus met een ééndaags toernooi eindigde. Het evenement, waarbij deelnemers een tijdelijk lidmaatschap kregen tijdens de zomermaanden, had meer dan veertig deelnemers waarvan een groot deel inmiddels het tennisvirus te pakken heeft.

René Verhoeven werd voor de 25e keer clubkampioen van LTV Munsel. Dat was voor het bestuur van de Boxtelse club reden om een tennisbaan naar hem te vernoemen. (Foto: eigen collectie).
Afbeelding
Afbeelding