Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOKSTELSE MOPPEN WIL DIT JAAR WINNEN

Qwitnie vindt Bokselse Kwis een echte aanrader

JAN HERMENS

Bokstelse Moppen was er als de kippen bij. Dit team schreef zich als allereerste in voor De Bokselse Kwis. ,,We hopen het beter te doen dan vorig jaar", vertellen teamleden Mart Renders en Christ van Eekelen.

De eerste vraag die dan opborrelt, luidt uiteraard: hoe hoog eindigden jullie tijdens de vorige editie? ,,Als tweede", vertellen de mannen. ,,Er is dus nog ruimte voor verbetering."

Het team kent vogels van divers pluimage, met eigen specialiteiten. Van Eekelen: ,,Ik ben goed thuis in historie. Ook weet ik precies wat er zoal op de website van de heemkundevereniging te vinden is, en die staat boordevol informatie. Verkleedpartijen en dergelijke zijn minder aan mij besteed."

TIJD

Renders is teamcaptain. Hij zorgt dat het beantwoorden van de vragen gestroomlijnd verloopt. ,,Tijd is een belangrijke factor. Ik houd in de gaten of mensen geen taken dubbel verrichten, bekijk wie er op pad gaan om op locatie opdrachten uit te voeren en let op of er misschien tussentijds nog berichten van de organisatie binnenkomen." Bokstelse Moppen beschikt op 2 november, de avond van De Bokselse Kwis, over een compleet ingericht hoofdkwartier.

Dat geldt ook voor Qwitnie, het team waar Niels en Wies van de Sande deel van uitmaken. ,,Ons huis vormt de uitvalsbasis", vertelt het jonge stel. ,,We deden vorig jaar voor het eerst met Qwitnie mee aan De Bokselse Kwis en we vinden het supergezellig. We hebben niet de illusie dat we winnen, maar we doen wel ons best. Iedereen, van jong tot oud, kan aan het spel deelnemen. Onze kinderen van vijf en zeven, maar ook onze ouders."

DOEL

Ieder team dat aan De Bokselse Kwis meedoet, speelt voor een goed doel. Waar het eventuele prijzengeld van De Bokstelse Moppen naartoe gaat, is nog niet bekend. Qwitnie heeft wel al een doel bepaald. Wies van de Sande: ,,Mijn broer woont bij Cello. Mochten we geld winnen, dan is dit bedoeld voor een uitstapje voor zijn woongroep."

Deelname aan het groots opgezette spel vinden de vertegenwoordigers van beide teams een absolute aanrader. ,,Het is ontzettend leuk en de avond vliegt voorbij. Voordat je het weet, slaat de klok van de Sint-Petrusbasiliek elf keer en dan moeten alle antwoorden ingeleverd zijn. Een prachtige uitdaging."

Inschrijven voor De Bokselse Kwis kan nog tot dinsdag 1 oktober via de website www.debokselsekwis.nl.

FOTO ONDER: Deelnemers aan De Bokselse Kwis denken na over een opgave. (Foto: Albert Stolwijk).