BILJARTCLUB PAKT DE DRAAD WEER OP

Liempds kaderteam start met nipt verlies

Na een lange zomerstop zijn ook de verschillende biljartcompetities weer van start gegaan. Het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank hoefde voor de eerste wedstrijd het dorp niet uit. Het speelde tegen Van Esch Biljarts/De Peel uit het Noord-Limburgse Ysselsteyn. De thuisploeg had moeite om na de vakantie de biljartballen goed te raken en verloor nipt met 4-5.

Hoewel Ton Rovers goed aan zijn partij begon, viel zijn concentratie na verloop van tijd weg. Zijn tegenstander profiteerde hiervan en trok de winst naar zich toe. In het daaropvolgende duel van ploeggenoot Henry van Dijk ging het net andersom. De Liempdse biljarter kwam sterk terug en leek daarmee de wedstrijd naar zijn voordeel te kantelen. Zijn tegenstander besliste de wedstrijd uiteindelijk alsnog met een serie van 43.

Martien van den Tillaart had weinig last van de voorbije rustperiode en was na twaalf beurten aan zijn 170 caramboles en haalde een gemiddelde van 14,160. Zijn tegenstander bleef ver achter, maar Van den Tillaart hield zijn concentratie goed vast. Als laatste was Harm van de Laar aan de beurt die ook zijn partij won. De biljarter won echter niet met genoeg verschil om te zorgen dat zijn ploeg de algehele winst binnensleepte.

LIBRECOMPETITIE

Het eerste libre-team had het in eigen huis moeilijk tegen De Hazelaar 2 uit Rosmalen en incasseerde een nederlaag (17-30). Alleen Leo van Erp wist rond zijn eigen algemeen gemiddelde te spelen.

't Wapen van Liempde 2 speelde een uitwedstrijd tegen Krijt op Tijd 4 in Veghel. Patrick Sterrenburg was op dreef en won na vijftien omlopen met een moyenne van 3.66. Daardoor waren de acht punten van Cor van Beers en de negen punten van Edward Korsten voldoende voor de winst: 23-27.

In Nieuwaal, een dorpje in de Bommelerwaard, trad het derde libreteam van 't Wapen van Liempde met succes aan tegen 't Trefpunt 1; het werd 26-27. Kopman Peter van Lierop speelde een puik duel en had zijn negentig caramboles in 21 beurten bij elkaar. Hij kwam daarmee op een gemiddelde van 4,28. Ook Johan van der Ven won zijn partij.


Inzameling Tovido

Korfbalvereniging Tovido in Esch neemt deel aan de Grote Clubactie, die op zaterdag 14 september van start gaat. Jeugdleden komen langs om loten te verkopen voor drie euro; 2,40 euro daarvan komt ten goede aan de vereniging gaat. Loten bestellen kan ook via e-mail: meulendijk.rian@gmail.com.

2bike4alzheimer

Boxtelaren Martijn van Gils en Marchel Kluijtmans fietsen zaterdag 21 en zondag 22 september vierhonderd kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Wie geld wil doneren, kan dat doen door de naam 'Ga je mee verdwalen, wij weten de weg' in te voeren via de website www.2bike4alzheimer.nl.

Profielloop Gemonde

De Profielloop in Gemonde vindt zondag 22 september plaats vanaf sportpark De Laat. Er is een route van vijfenhalf en van tien kilometer, kinderen kunnen meedoen aan de Kidsrun. Die start om 10.30 uur; de volwassen gaan om 11.15 uur en de wandelaars om 11.30 uur van start. Inschrijven via www.profielloop.nl.